Ege 1 milyon liralık okul!

1 milyon liralık okul!

17.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bergama Şehit Ömer Yiğit Ulus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, 99 okula kütüphane mobilyası üretti, 1 milyon liraya yaklaşan cirosuyla dikkat çekti

1 milyon liralık okul

İzmir Bergama Şehit Ömer Yiğit Ulus Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin ürettiği mobilyalar, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasın’ kampanyası kapsamında ihtiyaçları doğrultusunda 6 ilçede bulunan 99 okula gönderilirken, okulun cirosu ise neredeyse 1 milyona ulaştı.
Okul Müdürü Ayhan Kuzu, “Kütüphane malzemeleri haricinde bunların laminat parkelerin döşenmesi, perdelerin hazırlanması ve boyası badanası gerçekleştirildi. Toplam ciromuz 985 bin 595 bin lira. Esnaftan aldığımız malzemelere 425 bin lira gibi bir rakamda ödemelerde bulunduk. Öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz bunlardan bir gelir elde etti, çok mutlu oldular. Kütüphane haricinde özel eğitim sınıfları, karavan, hamaktan oturma grupları gibi üretimler de yapıyoruz” dedi. Bilişim ve metal işleri bölümlerinin de bulunduğunu ifade eden Kuzu, “Veri kurtarma, bilgisayar arızalarını giderme, mobil cihazlardaki kaybolan verilerin geri çağrılması gibi işler de yapmaktayız. Döner sermaye işletmesi olan okulumuz hem ülke ekonomisine katkı veriyor hem de yöre esnafı ile makine parkını ortak kullanıyoruz. Mezunlarımızın yüzde 90’ına yakını kendi meslek dallarında işe giriyorlar” diye konuştu.