Ege 10 numara kahvaltı!

10 numara kahvaltı!

01.06.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

Balıkesir Uluslararası Kahvaltı Festivali yarın başlıyor. Yemek şovları, tadımlar, paneller ve konserler etkinliğe renk katacak.

10 numara kahvaltı

Balıkesir’in 30 çeşit ürünüyle hem göze hem damağa hitap eden görkemli kahvaltısı, bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek “Balıkesir Uluslararası Kahvaltı Festivali” ile tanıtılacak. 2-5 Haziran günleri arasında Avlu’da düzenlencek etkinliğin son hazırlıkları devam ediyor.

Haberin Devamı

Şehre has lezzetler

51 firma, 10 kooperatif, 16 kuruluş, 2 süt birliğinin stant açacağı festivalde; yemek şovlar, ünlü şeflerin panel ve söyleşileri, sahne performansı ve konserler ile yöresel ürünlerin tadımı yapılacak. Şehre has özellik gösteren ürünlerle onlardan yapılan birbirinden lezzetli tariflerin ülke ve dünya çapında bilinirliliğinin artması ve gastronomi turizminin gelişmesine büyük katkı sunulacak.

Festival yarın, Milli Kuvvetler Caddesi İstasyon yönünden Balıkesir Valiliği’ne kadar yapılacak kortej yürüyüşüyle başlayacak. Çamlık’ta ise konserler düzenlenecek. Yarın Melek Mosso, 3 Haziran Tuğçe Kandemir ve 5 Haziran’da da Aydilge birbirinden güzel şarkılarını Balıkesirliler için seslendirecek. Ayrıca 2,4 ve 5 Haziran günlerinde Avlu Havuzlu Amfi Alanı’nda saat 21.00’de DJ Elize performansını sergileyecek.