Ege 100. yıl kutlamaları unutulmayacak

100. yıl kutlamaları unutulmayacak

17.08.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Ege Bölgesi, düşman işgalinden kurtuluşun 100. yılını, çok özel etkinliklerle kutlayacak. İzmirli muhtarlar, zaferi sahneye taşıyacak. Balıkesir’de gönüllüler zeybek gösterisiyle meydanlara çıkacak. Aydın’da şiir yarışması, Saruhanlı’da da festival coşkusu yaşanacak

100. yıl kutlamaları unutulmayacak

İzmir’in kurtuluşunun 100’üncü yılı etkinlikleri için kentin dört bir yanından 100 muhtar bir araya geldi. Hayatlarında ilk defa tiyatro deneyimini yaşayacak muhtarlar, Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı öncülüğünde, İzmir’in kurtuluş hikâyesini anlatan “Kurtuluştan Demokrasiye İzmir Muhtarlar Müzikali” adlı tiyatro oyununu sahneye koymaya hazırlanıyor. İlk oyun, Afyon’dan İzmir’e uzanacak Zafer Yolu etkinlikleri kapsamında Alaşehir’de sahnelenecek.
Proje hakkında bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Ali Kılıç, “Muhtarlarımız gönüllü olarak projeye dahil oldular. İki aydır çalışıyoruz. 4 Eylül’de Alaşehir’de, 8 Eylül’de Kemalpaşa’da, 14 Eylül’de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde müzikalimizi sahneleyeceğiz” diye konuştu.
Balıkesir’in zeybekleri
Kuvayı Milliye Şehri Balıkesir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıldönümü olan 6 Eylül’de 100 kent gönüllüsü, Atatürk Anıtı’nda, yiğitliği ve mertliği sembolize eden Harmandalı Zeybeği oynayacak.
Çalışmalarla ilgili bilgi veren Balıkesir Kent Konseyi Genel Koordinatörü ve gönüllü eğitmen Nursel Süzaner Kılıç, “Hızlı bir şekilde antrenmanlarımız devam ediyor. Anne-kız, baba-oğul hep birlikte Balıkesir Kent Konseyi Binasının önünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 6 Eylül’de Zeybek oynayarak Kuvayı Milliye Şehri’nden tüm Türkiye’ye tek nefes olarak sesleneceğiz” dedi.