Ege 15.4 milyon TL yardım toplandı

15.4 milyon TL yardım toplandı

11.08.2021 - 00:20 | Son Güncellenme:

Yangınlardan etkilenen bölgelere destek için üyelerinin seferber olduğunu belirten TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, “Biz bir aileyiz, yalnız değilsiniz” dedi

15.4 milyon TL yardım toplandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Muğla’daki üyelerinden, yangınların ardından yapılması gerekenlerle ilgili öneriler almak üzere bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Bodrum, Milas, Marmaris ve Manavgat’ta oda yöneticileriyle toplantılar yapan Hisarcıklıoğlu, Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MİTSO) yaptığı konuşmada, TOBB üyeleri arasındaki yardımlaşma ve dayanışmaya dikkat çekti. “Biz bir aileyiz. Bunu bu tür felaketlerde hep görüyoruz” diyen Hisarcıklıoğlu, şu ifadeleri kullandı:

‘Ne lazımsa gönderiyorlar’

“365 odamız, ‘Biz ne yapabiliriz başkanım’ diye arıyor. Kim ne lazımsa gönderiyor. Züccaciye meclisi yanan evlerin tüm tabak, çanak, bıçağını vermeyi öneriyor. Mobilya meclisimiz ‘Mobilyalarını biz verelim’ diyor. Müthiş bir dayanışma var. Bir yardım kampanyası başlattık. Daha ilk günde 15 milyon 441 bin lira yardım toplandı.”

Tüm oda başkanlarının orman yangınlarıyla ilgili sunduğu raporları da teslim alan Hisarcıklıoğlu, “Hiç biriniz yalnız değilsiniz. Sizden aldığım bilgileri de yetkililere ileteceğim” dedi.

Haberin Devamı

Arıcılığa destek istedi

Yangın bölgelerinde özellikle hayvan yemi ve samana ihtiyaç duyulduğunu belirten MİTSO Başkanı Reşit Özer de, yanan çam ormanları nedeniyle bundan sonra yıllarca Milas’ta çam balı üretiminin mümkün olmayacağını, ayrıca pek çok arı kovanı ve arının da yandığını, bu nedenle arıcılara kovan desteği sağlanması gerektiğini ifade etti.

Afet merkezine ulaştırdı

MİTSO Başkanı Reşit Özer, yangın bölgeleri için gelen yardım malzemelerini, Acil Afet Durumu Yönetim Merkezi’ne teslim etti. MİTSO’nun başlattığı yardım kampanyasının da devam ettiğini belirten Özer “Büyük bir felaket yaşıyoruz fakat ortada çok güzel bir dayanışma var” dedi.