Ege 160 Büyükelçi İzmir'e geliyor

160 Büyükelçi İzmir'e geliyor

31.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir, Expo oylaması öncesi önemli bir toplantıya ev sahipliği yapacak. Bakan Günay’ın önerisiyle, büyükelçilerimiz 2012 Aralık ayında bu kentte buluşacak

160 Büyükelçi İzmire geliyor

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun ev sahibi olarak katılarak, Bakanlığın Edirne, Antalya ve İzmir’de de bir temsilcilik açacağını duyurduğu 4’ncü Büyükelçiler Konferansı’na seneye İzmir ev sahipliği yapacak. Dünyanın en büyük fuarı olan EXPO’nun 2020 yılında yapılacak organizasyonuna talip olan İzmir için büyük önem taşıyacak olan bu buluşmanın İzmir’den yapılmasını İzmir Milletvekili seçilen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay önerdi. Başbakan’ın da destek vermesiyle, toplantının İzmir’de yapılması kesinleşmiş oldu.

Yakyaşık 160 büyükelçi katılıyor
Yaklaşık 160 büyükelçinin katılacağı zirve, İzmir’in Expo 2020 adaylığı için de büyük önem taşıyor. 2013 Kasım ayındaki oylamaya 11 ay kala yapılacak toplantıda büyükelçilere Expo için son bir yılı iyi değerlendirmeleri çağrısı yapılacak. Bizzat Başbakan Erdoğan’ın büyükelçilere görevli oldukları ülkelerin oyunun İzmir lehine çıkması için çaba harcamalarının isteyeceği öğrenildi. Konferansın ilki Ankara’da, ikincisi Ankara’da ve Mardin’de, üçüncüsü Ankara ve Erzurum’da sürmüş ve dördüncü konferansın bitimi için de Edirne seçilmişti.

Haberin Devamı

Başbakan da katılacak
KONFERANSIN İzmir’de yapılmasına onay veren Başbakan Erdoğan, toplantıya katılıp elçilere bir de konuşma yapacak. Erdoğan, İzmir’in Expo adaylığının Türkiye açısından önemine de dikkat çekecek.