Ege 18 yaş altına bilet yok!

18 yaş altına bilet yok!

08.09.2021 - 00:00 | Son Güncellenme:

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, kentte 18 yaşından küçüklere seyahat için bilet satışını yasakladı. İl dışına izinsiz çıkmaların önlenmesini amaçlayan uygulamayla, satış için aileden ya da kurumdan onay istenecek

18 yaş altına bilet yok

H. İBRAHİM KARABIYIK FIRAT AKAY DHA - İzmir’de, otobüs terminalleri ve havayolları acenteleriyle seyahat eden, 18 yaşından küçüklere bilet satışının yapılamayacağı bildirildi. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre düzenleme, ailesinin ve kurumun bilgisi dışında evden ve yurtlardan kaçan, kayıp olan çocuk ve gençlerin başlarına gelebilecek, ileride yaşamlarını olumsuz şekilde etkileyebilecek olayların engellenmesi, izinsiz il dışına çıkmaların önüne geçilmesi, ailelerdeki kayıp çocuk infialinin yaşanmasının engellenmesi amacıyla yapıldı. Bu kapsamda, şehirlerarası otobüs terminallerinde, havayolları acentelerinde ve bilet satış noktalarında, 18 yaşından küçüklere bilet satışı yapılamayacak.

Haberin Devamı

18 yaşından küçüklerin seyahatleri için yanlarında velisi, vasisi veya kanuni temsilcisi bulunmadan yalnız başına bilet talep etmeleri halinde, iletişim araçlarıyla doğrudan yakınıyla irtibata geçip çocuğun yapmak istediği seyahate ilişkin bilgilerinin olup olmadığı teyit edilecek, tutanak tutulduktan sonra bilet satışı yapılacak. Ayrıca açıklamada, “18 yaşından küçüklerin yalnız başına bilet talep etmelerinden velisi, vasisi veya kanuni temsilcisinin seyahatten bilgisi olmadığının tespit edilmesi halinde, bu durum kolluk kuvvetlerine bildirilecek. 18 yaşından küçük olup da ilimizde veya gideceği ilde öğrenci olduğunu ispatlayanlara belge gösterdiğinde bilet satışı yapılacaktır” vurguları yer aldı.