Ege 18’inci fakülte Ödemiş’e

18’inci fakülte Ödemiş’e

08.06.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı kararıyla kapatılan Ege Üniversitesi Ödemiş Sağlık Yüksekokulu’nun yerine kurulan EÜ Ödemiş Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin yol haritası çizilmeye başlandı.

18’inci fakülte Ödemiş’e

Kurulan fakültenin üniversiteye, Ödemiş’e, İzmir’e ve ülkeye önemli katkılar sağlayacağını belirten Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, sağlık sektörüne nitelikli ve donanımlı bireyler kazandıracaklarını söyledi. Budak, “Yeni kurulan 18. fakültemizde öğrenim görecek öğrencilerimizin açılacak yeni bölümlerle birlikte yan dal ve çift ana dal programlarına kaydolup sertifika veya çift diploma edinme fırsatları olacak. Ödemiş ve yöresinde bulunan özel ve resmi sağlık kuruluşları ile diğer kamu kuruluşları arasında işbirliği yapılacak” dedi.

Haberin Devamı

Robotik cerrahiyle obezite ameliyatı...

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Hastanesi’nde, uzun yıllar obeziteyle mücadele eden 46 yaşındaki Erdal Ersoy’a Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Fırat tarafından robotik cerrahi yöntemiyle mide küçültme ameliyatı yapıldı. Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Bölgesi anlamında bir ilke imza atan Prof. Dr. Fırat’ı tebrik etti.