Ege 4 yılda 25 bin yavru

4 yılda 25 bin yavru

26.02.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi tarafından, denizlerde balık stoklarının azalmasıyla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla çalışma yürütülüyor.

4 yılda 25 bin yavru

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi tarafından, denizlerde balık stoklarının azalmasıyla ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla çalışma yürütülüyor. Üniversitenin Dardanos Yerleşkesi’nde bulunan Deniz Canlıları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde bazı balık çeşitleri yetiştiriliyor. Merkezde son 4 yılda üretilen yaklaşık 25 bin çipura ve levrek yavrusu denize salındı. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Umur Önal, “Bir amacımız denizde bilimsel araştırmalar yapmak. Diğer amacımız da aslında denizi karaya getirmek. Bu da Yetiştiricilik Bölümü’müzün misyonlarından biri. Bu ünitemizdeki tesiste 24 saat boyunca deniz suyunu karadaki tesise pompalıyoruz. Üzerinde çalıştığımız deniz canlılarını, her türlü sucul canlıyı tanklarımızda barındırıyoruz.
En çok çalıştığımız canlılar arasında balık çeşitleri bakımından çipura ve levrek, diğer deniz canlıları arasından da istiridyeler, karidesler önde geliyor” dedi.