Ege 400 markayı buluşturdu

400 markayı buluşturdu

23.02.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Otel ekipmanları üreten firmalar için pazar arayışının rotası HORECA Fair oldu. Farklı ülkelerden 150 temsilci ikili iş görüşmelerine imza attı

400 markayı  buluşturdu

HORECA Ege Uluslarası Otel Ekipmanları Ağırlama Konaklama Teknolojileri Fuarı, turizm, gastronomi ve medya sektörünün uluslararası temsilcilerini İzmir’de ağırladı. Gastroetkinlik uzmanları, PR acenteleri, şef aşçılar ile turizm medyasının uluslararası isimlerinden oluşan heyet, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ile Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler’in öncülüğünde İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Valiliği’ni ziyaret etti.

Haberin Devamı

Kemeraltı lezzeti sundu

Başkan Tunç Soyer, konuklarına Kemeraltı lezzetleri ikram etti. Kentin zengin turizm potansiyelinden söz eden Soyer, “Turizm sadece ekonomik bir sektör değil, sosyal, kültürel, gastronomik yönleri olan, her yönüyle insanların kalbine dokunan bir sektör. İzmir’in ekonomisi için olduğu kadar tanıtımı açısından önemli yere sahip bu fuarların ve fuarlar vesilesiyle kurulan ilişkilerin sürdürülebilir olması önemli” dedi. İZTAV Genel Sekreteri Güven Eken de, konuklara İzmir turizm stratejisi ve eylem planı hakkında sunum yaptı.

Vali’yle buluştular

TÜROFED Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği ETİK Başkanı Mehmet İşler de, Soyer’in göreve gelmesinden bu yana turizmde hareketliliğin arttığına dikkat çekti.
HORECA heyeti ardından Vali Erol Ayyıldız ile bir araya geldi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ayyıldız, “insanlık tarihi kadar eski bir şehir. Dünyanın bir yanı ile diğer yanının tokalaştığı yerde İzmir var. İzmir, medeniyetlerin buluştuğu topraklar üzerinde yer alıyor. İnsanların bu zenginliklerden yeterince faydalanması en büyük arzumuz” dedi.