Ege 5 kişiye can oldu canını alan kayıp

5 kişiye can oldu canını alan kayıp

05.06.2010 - 00:48 | Son Güncellenme:

Kazada beyin ölümü gerçekleşip organları bağışlanan Burak Yüksel’in canını alan vicdansız sürücü, hâlâ ortaya çıkmadı

5 kişiye can oldu canını alan kayıp

Didim Tarhan Otel önünde geçen pazar akşamı, annesinden boşanan babası Harun Yüksel’le yaşayan 5. sınıf öğrencisi Burak Yüksel (11), bisikletiyle ablasına gitmek istedi. Yüksel’e, plakası ve sürücüsü tespit edilemeyen bir araç çarpıp kaçtı. Hastaneye kaldırılan Burak’ın bir süre sonra beyin ölümü gerçekleşince babası Harun Yüksel ve annesi Sabriye Doğangün, organlarını bağışladı. Burak’ın 5 organı, İzmir’de uygun hastalara nakledilmeye başlandı. Kayıplara karışan vicdansız sürücünün bulunması için ise geniş çaplı araştırma başlatıldı.

“Bu benim son doğum günüm”
Burak’ın cenazesi, Şirinyer Merkez Camisi’nde öğlen kılınan cenaze namazı sonrası Kaynaklar Mezarlığı’nda toprağa verildi. Oğluyla çektirdiği fotoğrafı ve Kuran’ı Kerim’i elinden bırakmayan anne Sabriye Doğangün, “O şimdi başka bedenlerde yaşayacak. O vicdansız sürücüyü Allah öyle bir yaksın ki, ciğerlerini kavursun...” dedi. Acılı baba Harun Yüksel de, evladının canını alıp kaçan sürücünün bir an önce yakalanarak adalet önünde hesap vermesini istedi.
Derslerindeki başarısıyla dikkat çeken Burak’ın, subay olmak istediği öğrenildi. Yakınları, Burak’ın geçen mart ayında doğum günü kutlamasında “Bu benim son doğum günüm olacak” dediğini belirttiler.