Ege 64 fabrika kurulacak

64 fabrika kurulacak

20.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Torbalı Mobilya OSB ile sanayi üssü olan ilçeye 64 fabrika daha kurulacak. 3 bin kişiye de istihdam sağlanacak

64 fabrika kurulacak

Torbalı Organize Sanayi Bölgesi’nin hemen yanıbaşında bulunan hazineye ait 62.6 hektarlık arazide kurulacak olan, Mobilya Organize Sanayi Bölgesi’nin sınırları kesinleştirildi. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü’nün 16.09.2021 tarihli yazısıyla Mobilya OSB’ye olur verildiğini açıkladı.
İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve Torbalı Ticaret Odası’nın içinde bulunduğu Müteşebbis Heyet’in hızla çalışmalara başlayacağını belirten Kaya, şöyle konuştu:
Ultra modern proje
“Mobilya üreticilerimizden gelen ısrarlı talepler üzerine Mobilya OSB sözünü vermiştik. Mevcut Torbalı OSB, Torbalı Mobilya İhtisas ve Karma OSB’ye dönüşecek. Buradaki alana 64 mobilya fabrikası kurulacak. Bilhassa Karabağlar’daki mobilya üreticilerimiz, uygun fiziki şartlara sahip, ultra modern OSB içerisinde üretim imkanına kavuşacak. Burada en büyük katkıyı sunan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a tüm İzmirliler adına şükranlarımızı sunuyoruz.”
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Başkanı Mahmut Özgener, Ege Bölge Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar ve Torbalı Ticaret Odası (TTO) Başkanı Abdulvahap Olgun da, işbirliğiyle projelendirdikleri Torbalı mobilya OSB’nin sektöre can suyu olacağını ve istihdama önemli katkı sağlayacağını ifade etti.
Ege Bölgesi’ne katkı koyacak
İzmir için çok büyük önem taşıyan sektörün modern, geniş ve nitelikli üretim alanlarına kavuşacağını belirten Özgener, “Karabağlar’da ve Kısıkköy Sanayi Sitesi’ne sıkışan sektör; üretim alanı, show-room alanı, depolama alanı ile lojistik sıkıntısı yaşıyordu. Yatırımcılar, daha nitelikli ve katma değerli ürünler üretecek, markalaşacak. Bölgede ayrıca mobilya sektörünün ihtiyaç duyduğu mobilya el sanatları ve tedarikçileri için küçük sanayi sitesi oluşturma hedefi de bulunuyor. 3 bin kişilik istihdam yaratması bekleniyor” dedi. Yorgancılar da, “Bu oluşum, üreticilerimize motivasyon sağlayacak, ihracatımızı olumlu yönde etkileyecek” ifadelerini kullandı. Sadece Torbalı’yı değil başta İzmir olmak üzere tüm Ege Bölgesi’ne katkı sağlanacağını dile getiren Olgun ise, “Pek çok kişinin evine ekmek götüreceği böylesine önemli bir projenin paydaşlarından biri olmak bizim için gurur verici” dedi.