Ege 7. harika için kampanya

7. harika için kampanya

22.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bodrum’dan İngiltere’ye kaçırılan Mausoleum’un iadesi için başlatılan imza kampanyası, siyaset ve sanat dünyasını buluşturdu

7. harika için kampanya

Avukat Remzi Kazmaz, İngiltere’deki British Museum’da bulunan Mausoleum’un Türkiye’ye iade edilmesi için AİHM’de 30 avukat arkadaşıyla açacağı davanın dosyasına konulması için dijital imza kampanyası başlattı. Eski Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç döneminde de başlattığı kampanya ile 118 bin imza toplayan Kazmaz’ın, ikinci kampanyasına ünlülerden de destek geldi. Sanat ve siyaset dünyasının ünlü isimleri www.askinmabedi.com’da açılan kampanyaya katıldı. Ferhan Şensoy, Ali Poyrazoğlu, Merve İldeniz, Fedon, Suavi başta olmak üzere birçok sanatçı tarihi hazinenin getirilmesine destek verdi. Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ercan Karakaş, eski bakanlardan İmren Aykut’un da katıldığı kampanya dava açılana kadar devam edecek.

Dava dosyasında film var
Dava dosyasında Kazmaz’ın yönetmenliğini yaptığı “Aşkın Mabedi - Maussolleion” isimli belgesel de yer alacak. Antik çağın hazinesinin götürülüşü belgeselle anlatılacak. Filmde Halikarnas Balıkçısı Kabaağaçlı’nın eserin Anadolu’ya getirilmesi için yaptığı girişimlere de yer veriliyor.