29.08.2026 - 00:00 | Son Güncellenme:
Türkiye’nin fuarcılık serüvenini başlatan ve İZFAŞ tarafından düzenlenen 95. İzmir Enternasyonal Fuarı, Folkart’ın ana sponsorluğunda her gün 16.00-23.00 saatleri arasında Kültürpark’ta gerçekleşecek. Çim Konserleri’nde Emir Can İğrek, Levent Yüksel, Yıldız Tilbe ve Teoman gibi ünlü isimler sahne alırken, Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nda tiyatro oyunları ve sahne gösterileri izleyiciyle buluşacak. Kapsamlı Nâzım Hikmet sergisinin yanı sıra gençler ve çocuklar için özel interaktif alanların yer alacağı fuarın giriş ücretleri tam 100 TL, öğrenci ise 50 TL olarak belirlendi.

Uluslararası sokak gösterileri, teknoloji atölyeleri ve özel sergilerle şehre dokuz gün boyunca adeta bir bayram havası yaşatacak İEF coşkusunu vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Fuarın kapısından giren herkesin içeride keyifle vakit geçireceğine ve mutlu şekilde ayrılacağına inanıyorum” dedi. Fuarın kültür sanattaki güçlü geleneğine katkı sağladığını belirten Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ise “İzmir Enternasyonal Fuarı bundan sonra da bu kentin cesur kimliğinin en önemli simgelerinden biri olmaya devam edecek” ifadesini kullandı.

Kültürpark 90 yaşında
İzmir’in simge mekânı Kültürpark, 90. kuruluş yıl dönümünü Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM) tarafından hazırlanan “Kültürpark 90 Yaşında” sergisiyle kutluyor. 5 Eylül’de Pakistan Pavyonu’nda açılacak sergi; 1922 Büyük Yangını’ndan günümüze parkın 90 yıllık geçmişini,
Cumhuriyet vizyonunu ve kentin hafızasını arşiv belgeleri ile üç boyutlu maketlerle sunuyor. Ziyaretçiler bu tarihsel serüveni 31 Aralık’a kadar deneyimleyebilecek.