Ege ABD’den sipariş 62 kişiye ekmek getirdi

ABD’den sipariş 62 kişiye ekmek getirdi

25.02.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

EGE Bölgesi’nin önemli sanayi kuruluşlarından olan Ege Endüstri, son aylarda artan siparişlerini karşılayabilmek için 62 yeni işçi aldı.

ABD’den sipariş 62 kişiye ekmek getirdi

Ege Serbest Bölgesi ve Pınarbaşı’ndaki iki ayrı fabrikasında Man, Ford, Volvo gibi dünya devi firmalar için ticari araçta dingil ve dingil komponentleri üreten Ege Endüstri, Arvin Meritor ile yapılan sözleşme gereği oluşan sipariş artışlarını karşılayabilmek için 392 olan çalışan sayısını 454 kişiye yükseltti. Borsa’ya kote olan şirketin yetkilileri, Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamada, Arvin Meritor haricinde yurtiçi ve yurtdışı diğer müşterilerden de yeni sipariş kaynaklı artışlar geldiği vurgulandı.

Haberin Devamı

42 bin adet kovan satacak
Ege Endüstri, müşterisi olan ve dünyanın önde gelen otomotiv komponent üreticisi olan Arvin Meritor ile Kuzey Amerika Operasyonuna 2008-2011 yıllarını kapsayan kovan satışı sözleşmesi imzalamıştı. İlk iki yıl ABD’deki pazar daralması ve hammadde fiyatlarında artış nedeniyle teslimatlarda yüzde 80’lik daralmaya giden şirket, 20 Ocak 2011 tarihli son anlaşma ile hammadde fiyatlarının bugünkü durumu koruması halinde 2011 yılında tahmini 42 bin adet satış öngörüyor” bilgisini vermişti.

Mobilyacıların kulağı Libya’da

Halk ayaklanmalarının son adresi Libya’da yaşanan karışıklıklar, bu ülke ile yoğun ticari ilişkileri bulunan mobilya sektörünün dikkatini de bölgeye çekti. Alıcıların yüzde 20’sini Libyalı mobilyacıların oluşturduğu Modeko Fuarı da buradaki kaybı diğer Ortadoğu ülkelerinden gelecek alım heyetleriyle kapamayı planlıyor.
Mobilyacılar Derneği Başkanı Mustafa Kara, Libya’nın önemli bir alıcı olduğuna değinerek “Ülkedeki karışıklıkların bu yılki organizasyonları etkileyecek. Bu ülkeyle ticari bağlantı yüzde 90 azalır. Ancak fuarımız yalnızca Libya’ya da bağımlı değil; 60-70 ülkeden alıcılar gelecek” dedi.

Açığı kapatırız
Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı Ramazan Davulcuoğlu da mobilya sektörünün Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da özellikle küresel kriz döneminde tutunduğuna dikkat çekti. Komşu ülkelerle kurulan bağın sürdüğünü anlatan Davulcuoğlu, “Suriye, Irak, İran, Suudi Arabistan, İzmir’i henüz yeni tanıyor. Bu ülkelerden yoğun bir katılım olacağını biliyoruz. O yüzden Libya’daki kaybı bu ülkeler tamamlayacaktır” diye konuştu.
Fuarı düzenleyen Efor Fuarcılık Başkanı Nuray Eyigele ise, ticari anlamda Libya’daki sıkıntıların belirgin bir sorun yaratmayacağını, bu konuda sektörün kaygılanmaması gerektiğini söyledi.

Yazarlar