Ege Adnan Süvari adı çok yakışacak

Adnan Süvari adı çok yakışacak

18.01.2020 - 00:00 | Son Güncellenme:

İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı, basın çalışanlarıyla kahvaltıda bir araya geldi. İZVAK Başkanı Ali Erten, “TFF Süper Lig’in de 2020-2021 sezonunun adının İzmir ve Türk futbolunun büyük değerlerinden ‘Adnan Süvari’ adıyla oynanması için girişimlerimizi sürdürüyoruz. Bu çağrımıza kulak verilmesini istiyoruz” dedi

Adnan Süvari adı çok yakışacak

İzmir futbolunun birleştirici gücü İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK), İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’in de destekleriyle İZTO Teras 1885 Restaurant’ta düzenlenen kahvaltıda basın mensuplarıyla buluştu. İZVAK Yönetim Kurulu Başkanı Ali Erten, yönetim kurulu üyeleri ve duayen isimlerin de yer aldığı toplantıda, “Daha önceden de gündeme getirdiğimiz gibi İzmir’in ve Türkiye’nin futboldaki en büyük değerlerinden biri olan ‘Adnan Süvari’ adının, yaşatılması ve genç nesillere daha iyi anlatılması için bu girişim olumlu sonuçlanmalı. Bunun için tam bir işbirliğine ihtiyacımız var” diye konuştu.

‘Milli maçlara hazırız’

İzmir’in yükselen potansiyelleri olan statlarına da değinen Başkan Erten, “Göztepe’nin yeni evi Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi’nin bitiminde sona gelindi. 26 Ocak tarihinde Göztepelilerle buluşacak olan bu muhteşem mabedin yapımının her aşamasında İZVAK olarak desteklerimizi sağladık. Yapımı süren Alsancak Stadı’nı, yönetim kurulu üyelerimizle yakından takip ettik. Kale arkası misafir tribünün yeniden düzenlenmesi, basına ayrılan alanın genişletilmesi adına işbirlikçi olduk. Umut ediyorum ki orası da hızlıca sonlandırılacak. Öte yandan yılan hikayesine dönen Karşıyaka Stadı’nın hukiki ve mimari her aşamasında yanında durduk. Spor Bakanımız Muharrem Kasapoğlu’nun ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in büyük destekleriyle de Karşıyakalıların statlarına kavuşması için ne gerekiyorsa yaptık. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Stat 3. ihalesine çıkmak için hazırlanıyor” dedi. Öte yandan İzmir’in kavuşacağı yeni statlarla da artık, milli maçlarda da ev sahipliği yapabilme şansının arttığını söyledi.

‘İZVAK birleştirici güç oluyor’

İzmir’deki spor kulüplerinin ortak karar alması ve ortak paydada buluşmasındaki en etkili güç olduklarını belirten İZVAK Başkanı Ali Erten, “Şehrimizde 100 yılı aşkın süredir Türk sporuna hizmet eden spor kulüplerinin birleştirici gücü olmak, bizim yaptığımız işte, büyük motivasyon kaynağımız oluyor. Mevcut yerel yönetimlerimiz ile spor kulüplerimiz arasında da olumlu ve sıkı bağlar oluşturuyoruz. Birliktelik ve şeffaflık adına herkesin güvenini sağlıyoruz” dedi.

‘İzmir ve Türk Futbolu için büyük değer’

Çağının çok ötesinde bir futbol efsanesinin Süper Lig’e adının verilmesiyle onurlandırılması ve kamuoyunca daha çok tanınması gerektiğini belirten İZVAK Başkanı Ali Erten, “Adnan Süvari, benzersiz başarıları, yetiştirdiği yıldızları, centilmenliği ve kültürüyle, günümüz futbolunun bir çok değerini tek başına temsil ediyor. Derin ve entelektüel futbol geçmişiyle adının 2020-2021 sezonuna verilmesi hem onun adını yaşatacak, hem de İzmirlileri gururlandıracaktır” dedi.