Ege AK Parti ateş kesmedi

AK Parti ateş kesmedi

15.09.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

9 Eylül törenleri ile başlayan “imza krizi” yeni bir boyut kazandı. İktidar partisi, Başkan Kocaoğlu’nun valilikten temin edildiğini öne sürdüğü belgenin Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan geldiğini gösteren yeni kanıt dağıttı

AK Parti ateş kesmedi

AK Parti İl Teşkilatı yazılı bir açıklama yayınlayarak imza krizini yeniden ateşledi. Açıklamada Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ‘çark etmekle’ itham edilirken, belgenin Valilikten değil Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan alındığı vurgulandı ve tutanakta imzası bulunan bir diğer Büyükşehir yetkilisi, Kültür ve Sanat Şube Müdürü Veysel Çıldır’a neden 10 Eylül günü Kavasoğlu’na olduğu gibi imza attırılmadığı soruldu. AK Parti, Başkan Kocaoğlu’nun kamera kayıtlarını kamuoyuyla neden paylaşmadığını da sorguladı.

Haberin Devamı

Niye çark etti?

AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından yayınlanan açıklamada, 9 Eylül kurtuluş törenlerinin ardından yaşanan imza krizinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun çark ettiğini öne sürülerek, “Acaba Kocaoğlu bürokratları tarafından yanlış yönlendirilmiş olduğunu anladığı için bir mahcubiyet duygusu içerisinde olabilir mi” dedi. Açıklamada, protokol imzalarının Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından verildiği vurgulanarak, şu ifadelere yer verildi:

“Bakan Günay’ın talebimiz üzerine bize gönderdiği evrak, 10 Eylül 2012 tarihinde saat 11.39’da partimize ulaşmıştır. Oysa Kocaoğlu basına yaptığı açıklamada evrakın Büyükşehir Belediyesi’ne 10 Eylül 2012 tarihinde saat 11.45’te geldiğini ifade etmiştir. Partimize saat 11.39’da ulaşan imzalı evrakın Büyükşehir Belediyesi’ne 11.45’te geldiği ve o saatte imzalandığı iddiası hayal ürünüdür.” Açıklamada, Kocaoğlu’nun, “Konuya ne kadar erken nokta koyarsak hepimiz için faydalı olur” sözleri hatırlatıldı.

Haberin Devamı

Kocaoğlu’na suçlamalar

1) 10.09.2012 tarihinde dağıttığımız evrak aynı gün 11.39’da partimize ulaştı. Oysa Kocaoğlu yaptığı açıklamada evrakın 10.09.2012 tarihinde saat 11.45’te geldiğini ifade etti.

2) Kocaoğlu, valilik personelinin Büyükşehir Protokol Koordinatörü Pınar Kavasoğlu’na imza attırdığını iddia ediyor. Oysa aynı evrakta Kültür ve Sanat Şube Müdürü Veysel Çıldır’ın da imzası bulunuyor.

3) Basına dağıtılan evrak Pınar Kavasoğlu’na toplantıdan 41 gün sonra imzalatıldıysa, aynı evrakı Veysel Çıldır ne zaman imzalamıştır? Yapılan açıklamalar örtüşmemekte ve ortada ciddi bir tutarsızlık olduğu gerçeği önümüzde durmaktadır.