Ege AK Parti fark yarattı

AK Parti fark yarattı

06.12.2020 - 00:06 | Son Güncellenme:

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Didem Dereboylu Keseli, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nde, Türk kadınının siyaset sahnesindeki rolünün AK Parti ile artığını söyledi.

AK Parti fark yarattı

1935 sonrası AK Parti iktidarına kadar siyasette kadın oranının az olduğunu vurgulayan Keseli, “Kadınlarımızın TBMM’ye girdiği 1935 yılında, parlamentodaki oranı 4.8’di. Bu oranı aşmaksa AK Parti’ye nasip oldu. TBMM’deki kadın oranı 2007’de yüzde 9’a, akabinde 14’e ve nihayetinde 17.1’e çıktı. Karşıyaka gibi gözbebeğimiz olan ilçemizde son seçimde kadın başkan adayı çıkarmamız, kongremizde ise seçilmiş ilk kadın ilçe başkanı olarak şahsımın göreve gelmesi, partimizin kadınlara verdiği önemin ve kadınlara olan inancının göstergesidir” dedi.

Haberin Devamı

İzmirlilere çağrı

Başta Karşıyaka olmak üzer İzmir’in tüm ilçelerinde kadınları aktif siyasete davet eden Keseli, “Siyaset biz kadınlar için evlatlarımızın geleceği anlamını taşır. Yemeyip çocuğuna yediren, giymeyip çocuğuna giydiren fedakar Türk kadını mutlaka siyasetin içinde olmalı ve refah seviyesi çok daha yüksek bir Türkiye için elini taşın altına koymalıdır” dedi.