Ege Akhisar Belediyespor Ege’nin yüzakı...

Akhisar Belediyespor Ege’nin yüzakı...

18.06.2017 - 04:20 | Son Güncellenme:

6 sezondur Süper Lig’de verdiği başarılı mücadele ve istikrarla yeşil siyahlı ekip hakkında, Spor Müdürümüz Mehmet Demirtaş sordu, yazarlarımız Bülent Buda ile Fatih Tanfer, Milliyet Ege okuyucuları için değerlendirdi

Akhisar Belediyespor Ege’nin yüzakı...

1. Akhisar Belediyespor için genel düşünceleriniz nelerdir?

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Manisa’nın şirin ilçesi Akhisar’ı aman yanlış anlaşılmasın nüfus açısından küçük bir şehir olarak görebilirler. Ancak o şehrin büyük takımı bilhassa Okan Hoca’nın gelmesi sonucu müthiş bir çıkış yakaladı. Devamlı rakibine pres yapan oyun tarzı ile rakiplerine hücuma çıkacak alan bırakmadı. Pas yaptırmadı. Hırs ve yetenek Akhisar’da birleşti. Ortaya iyi bir takım çıktı.

Herşey güzeldi

Bütün futbolcular en üst düzeyde güçlerini sergilediler. Chalaski, Vaz te. Hücumda ilk devrede atılamayan golleri bir maça sığdırdılar. 4’er gollü galibiyetler geldi. Yoğun stres ve gerilimden kurtulup futbolcuların koordinasyonu olumlu oldu. Akhisar adına herşey çok güzel geçti. Bu kadar güzelliklerin bir araya geldiği takımda oyuncuların büyük bölümünü elinde tutmak. Ve ihtiyaç olan yerlere nokta transfer yapmaktan geçer.

Haberin Devamı

Bir başarı öyküsüdür

Bülent Buda: Akhisar’ın TFF 1. ligi şampiyonluğu ardından Süper Lig’de ki 6 yılı ile yaşattığı futbol güzelliklerini tanımlamakta gerçek bir zorluk yaşıyorum. Bu kalıcı başarıya ulaşmada uygulanan plan ve strateji spor akademelerinde gerçek anlamda ders olarak okutulacak nitelikte. Bu başarıya ulaşırken 6 sezondur maçlarını gidip Manisa’da oynayıp bu boyutu yakalamak başarının diğer bir boyutu. Türkiye’de bu görüntü ülkemizdeki tüm diğer futbol kulüplerini kıskandıracak bir başarı öyküsüdür. Bu yılların ilk fırsatta kitaplaştırılması dileğimizdir.

2. Yeni sezonda Akhisar Belediyespor için ön görüleriniz nelerdir?

Fatih Tanfer: Geçtiğimiz sezonu puan sıralamasında 7. olarak tamamlayan Akhisar Belediyespor Süper Lig’deki en iyi derecesini elde etti. Hani bir söz vardır ‘Ağır ağır çıkacaksın bu merdivenlerden’ Akhisar doğru, tutarlı politikalarıyla hem ekonomisini kontrol altına alıyor. Hem de her futbolcunun alacakları ödendiği için oynama arzusu olan, 1tercih edilen bir kulüp haline geliyor. Bu başarının devamı için ayrılan oyuncuların yerine doğru, nokta transferlerle yukarıları zorlayacak bir takım kurulmalıdır. Yeni stadında seyircisinin müthiş desteğinide alınca Liverpool adına söylenmiş sevdiğim çok güzel bir söz vardır. ‘Yalnız yürümeyenlerin enfes takımı’ denir. Yeni stat, seyirciden gelen müthiş destek ve bu beraber yürüyüşün sonucunda çok daha iyi olacağının inancındayım.

Haberin Devamı

Bülent Buda: Devamlılık Akhisar’da bir yaşam biçimi olarak yerleşmiş bir kültüre dönüştü. Akhisar Belediyepor’u yönetenlere birşeyler ön görmek değil, onlardan öğreneceğimiz çok şeyler olduğunu düşünüyorum. Yeni statlarıyla yeni sezonda artık taraftarında tribünleri doldurarak takımlarıyla tam bir bütünleşmeye ulaşmalarını umut ediyorum.