Ege Alaçatı, hafta sonu ‘ot cenneti’ gibiydi

Alaçatı, hafta sonu ‘ot cenneti’ gibiydi

05.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İZMİR’in gözde tatil beldelerinden Çeşme, Alaçatı’da bu yıl ikincisi düzenlenen “Ot Festivali”, hafta sonunda iki gün boyunca renkli görüntülere sahne oldu.

Alaçatı, hafta sonu ‘ot cenneti’ gibiydi

Renkli görüntüler
Açılış yürüyüşünün ardından, konserler, çocuklara yönelik birbirinden güzel etkinlikler yapıldı. Festivalin, ikinci gününde ise ot toplama ve yemek yarışmaları düzenlendi. Jürinin, birbirinden güzel yemek ve mezeler arasında seçimde zorlandığı yemek yarışmasında ise 100 üzerinden 82.85 puar alan Güler Akgün, “Otlu Musakka Böreği” ile birinci oldu.

Yüzyılların geleneği
KIYASIYA mücadelenin yaşandığı ot toplama yaraşmasında 137 çeşit ot toplayan Necla Erol, birinci oldu. Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Alaçatı’nın geleneksel değerlerini herkesle paylaşmak istedikleri için festival düzenlediklerini belirterek, “Alaçatı’nın ovalarından, dağlarından toplanan otlarla yüzyıllardır yapılan yemek, meze ve salataları hem gelecek kuşaklara aktarmak, hem de konuklarımızla paylaşmak istedik” dedi. Geçen yıl yapılan yarışmada yer alan yemeklerin tariflerinin bulunduğu kitap da konuklara dağıtıldı.