Ege ‘Alayına isyan’ ettiler

‘Alayına isyan’ ettiler

17.12.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

İkinci Lig Beyaz Grup’ta liderlik maçı öncesi stadın değişmesine tepki gösteren Göztepeliler kendi sloganları, “Alayına isyan” başlığıyla mesajlarını gönderdi

‘Alayına isyan’ ettiler

Göztepe’nin, Bank Asya yolundaki en önemli rakibi Bandırmaspor’la yapacağı maçın, Atatürk Stadı’na alınmasına, taraftarlar, internet siteleri aracılığıyla tepki gösterdi. Karşılaşmanın, Atatürk Stadı’na alınma nedeni olarak ileri sürülen ‘güvenlik’ gerekçesini inandırıcı bulmayan Göztepeliler, Milliyet EGE’yi de mesaj yağmuruna tuttu. Futbolseverler, “Şişşşt! Herkes susuyor taraftar konuşuyor” köşesi aracılığıyla; İzmir Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü ve Göztepe Kulübü yönetimine şu yorumları ve soruları iletti:

TEPKİLER
* Bu karar hangi güvenlik gerekçesiyle alındı? Siyasi baskı var mı?
* Göztepe yönetimi bu kararı nasıl kabul etti? Yönetim bu kadar aciz mi? ‘Alayına isyan’ sloganımız yönetimi de bağlar, bilgilerine...
* Alsancak Stadı, güvenlik açısından elverişsizse bütün İzmir takımları neden orada oynuyor da Göztepe oynayamıyor?
* Alsancak’ta güvenlik sağlayamıyorlarsa yıksınlar, rahatlasınlar.
* Hiçbir husumetimizin olmadığı Bandırma taraftarıyla ne sıkıntı yaşanabilir? Öyle bile olsa İzmir Emniyeti, Alsancak’a gelecek 750 Bandırmalı’yı koruyamıyor mu? Bandırma’daki emniyetse, İzmir’deki ne?
* İkinci yarının son maçında gideceğimiz Bandırma maçını, Bandırma Emniyeti, “İstanbul Olimpiyat Stadı’na alın” diyecek mi?
* Yöneticilerimiz karara imza atmadıklarını söylüyorlar. Bu durum mahkemelik olmaz mı?
* Yöneticilik demek sadece temsil etmek, plaket vermek, sunum yapmak, celenk koymak, gazetelere yazılar yazmak demek değildir. Karşıyaka stadına kavuşuyor, biz ordan oraya sürükleniyoruz.
* Bir emniyet görevlisi olarak üzüldüm.700 kişiyi koruyamıyorsak yazıklar olsun bizlere.

GÜLTİKEN: İmza atmadık
Göztepe Sportif Direktörü Ali Gültiken yaptığı açıklamada stadın değişmesi ile ilgili alınan kararda kulüp olarak imzalarının bulunmadığını ve maçın güvenlik gerekçesiyle Alsancak Stadı’ndan Atatürk Stadı’na alındığını belirtti Gültiken ‘ Biz Alsancak’ta ısrar ettik ve güvenlik toplantısında sahanın değişmesi kararını uygun görmediğimizi belirtip imza atmadık. Karar alındı şimdi sadece maça odaklandık mahkemeye gitmeyi düşünmüyoruz. Binlere oynuyorduk şimdi Atatürk’te onbinlere oynayacağız” diye konuştu.

Golcülerin maçı
Atatürk Stadı’nda pazar günü oynanacak Göztepe-Bandırma maçı, golcülerin savaşına sahne olacak. 35 puanla liderlik koltuğunda oturan Bandırma’nın santrforları Galip ve Ozan 16 maçta 8’er golün altına imzalarını koydu. İki futbolcu 28 golün 16’sını attı. Göztepe’de ise İlhan ve Türker’in 7’şer, Tayfun’un 6 golü var. İskenderun’la birlikte grubun en golcü takımı olan Göztepe’nin 33 golünden 20’sinde bu üçlünün imzası bulunuyor. Sadece 8 gol yiyen Bandırma’nın iyi savunma yaptığını belirten Özcan Kızıltan, “Forvetlerimize çok iş düşecek” dedi.