Ege Aliağa inişe geçti

Aliağa inişe geçti

01.04.2009 - 05:00 | Son Güncellenme:

BEKO Basketbol Ligi’nde sezona fırtına gibi giren İzmir temsilcisinde ekonomik krizin yanı sıra idari hataların da faturası ağır olmaya başladı

Aliağa inişe geçti

Beko Basketbol Ligi’ndeki ilk sezonuna Mete Babaoğlu’nun yönetiminde iyi bir kadroyla başlayan Aliağa Petkimspor, son altı haftaya ateş hattında girmenin stresini yaşıyor.
Sezonun 12. haftasında yedi galibiyetle beşinci sıraya kadar yükselen İzmir temsilcisi, ekonomik kriz ve idari hatalar yüzünden üst üste aldığı kötü sonuçlar nedeniyle düşme hattının bir basamak üstü olan 14’üncü sıraya geriledi. Sekiz galibiyeti olan lacivert-beyazlı ekip, sezonun son düzlüğünde Erdemirspor (9), Darüşşafaka CT (9), Mutlu Akü Selçuk Üniversitesi (9) ve Kepez Bld’yle (8) kümede kalma savaşı verecek.

Kader maçlarına çıkıyor
Kaderinin çizileceği son altı haftalık periyoda Darüşşafaka deplasmanıyla başlayacak Aliağa Petkimspor, daha sonra Antalya BŞB, Banvit (D), M.A Selçuk Üniversitesi, G.Saray (D) ve Erdemirspor’la karşılaşacak. Antrenör Mete Babaoğlu, “Mutlaka iki galibiyet almamız lazım. Bunlardan biri içerideki Selçuk Üniversitesi karşılaşması olmalı. Üç galibiyet halinde hiçbir sorun yaşamayız. Yeni Belediye Başkanı Turgut Oğuz’la görüştüm. Takıma yaklaşımı çok iyi. Bu da bize olumlu etki yapacak” dedi. Bu arada Petkim, geçen sezon Pınar KSK’de oynayan Sean Marshall’la anlaştı. Sezona Yunanistan’ın Aris ekibinde başlayan Marshall’ın, sakatlık nedeniyle bu takımdan ayrıldığı öğrenildi.


KALAN MAÇLAR
ERDEMİRSPOR
Kepez Bld, Mersin BŞB (D), Oyak Reno, Beşiktaş (D), Fenerbahçe, A.Petkim (D)
DARÜŞŞAFAKA
A.Petkim, T.Telekom (D), Efes Pilsen, Antalya BŞB, Banvit (D), Selçuk Üniv.
SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
Oyak Reno, Beşiktaş (D), Fenerbahçe, A.Petkim (D), T.Telekom, Darüşşafaka (D)
ALİAĞA PETKİM
Darüşşafaka (D), Antalya BŞB, Banvit (D), Selçuk Üniv., G.Saray (D), Erdemir
KEPEZ BELEDİYE
Erdemir (D), Pınar KSK, CASA TED (D), Efes Pilsen, Mersin BŞB, Oyak Reno (D)