Ege Alican artık Başakşehirli

Alican artık Başakşehirli

10.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İkinci yarıda hedefini ilk 6 olarak belirleyen Altınordu, bir gencini daha Süper Lig’e gönderdi. Şeytan’da yıldızlaşan Alican Özfesli, 1 milyon euro ve satışından yüzde 25 pay maddesiyle Başakşehir’e transfer oldu

Alican artık Başakşehirli

Kırmızı lacivertliler altyapısından yetiştirip vitrine çıkardığı orta saha oyuncusu Alican Özfesli’yi, ara dönemde 1 milyon Euro karşılığında Süper Lig lideri Medipol Başakşehir’e sattı. Bu sezonu Altınordu’da geçirecek 22 yaşındaki orta saha oyuncusunun gelecek seneden itibaren turuncu lacivertli formayı giyeceği açıklandı.

Haberin Devamı

Özkaynak değerleri

Kasasına yaklaşık 6.3 milyon lira koymayı garantileyen Altınordu, Alican’ın başka kulübe satışı halinde Başakşehir’den yüzde 25 de pay alacak.

Bu sezon başında 18 yaşındaki kaleci Berke ve 21 yaşındaki Barış’ı 4 milyon Euro bonservisle Fenerbahçe’ye uğurlayan Altınordu, son 6 yılda toplam 5 genç futbolcusundan çok önemli gelirler elde etti. Altınordu, ilk olarak 2016-17 sezonu başında stoperi Çağlar Söyüncü’yü Bundesliga ekibi Freiburg’a, kanat oyuncusu Cengiz Ünder’i de yine Başakşehir’e gönderdi. Freiburg’tan 2.5 milyon Euro bonservis alan Altınordu, koydurduğu bonuslarla birlikte Çağlar’dan 3.3 milyon Euro para kazandı.

ALTI YILDA 18 MİLYON EURO

Cengiz’i ise 700 bin Euro’ya Başakşehir’e veren Altınordu, yıldız futbolcunun İtalya’da Roma’ya gitmesiyle kasasını doldurdu. Roma’nın Başakşehir’e ödediği bonservisten yüzde 30 pay alan İzmir temsilcisi, 4.5 milyon Euro kazandı. Çağlar’ın sezon başında Premier Lig takımı Leicester City’le anlaşmasının ardından Altınordu’ya bir gelir daha geldi. Leicester’ın 21 milyon Euro bonservisle transfer ettiği Çağlar’dan 4.62 milyon Euro daha pay alan, sadece Çağlar’dan aldığı para 8 milyon Euro’yu bulan kırmızı lacivertliler 6 yılda 5 genç futbolcusundan 18 milyon Euro elde etmiş oldu.