Ege Alkolik katile müebbet

Alkolik katile müebbet

02.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Efes Döviz Bürosu soygununu yapan, Hasbi Tırış’ı öldüren M.Y, “O gün çok sarhoştum” diyerek suçu alkole attı ama ömür boyu hapis cezası almaktan kurtulamadı

Alkolik katile müebbet


İzmir’in Çankaya semtindeki Efes Döviz Bürosu’na silahla soygun yapıp, işyeri sahibi Hasbi Tırış’ı göğsünden vurarak öldüren soyguncu M.Y. mübbet hapis ve 14 yıl 4 ay ceza aldı. Arkadaşları H.A. 5 yıl, S.T. ise 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. M.U. ise beraat etti. Soygunda yaklaşık 24 bin lirayı alıp kayıplara karışan, daha sonra MOBESE kayıtlarından eşkalinin belirlenmesiyle yakalanıp cezaevine gönderilen M.Y, savunmasında suçu alkole attı. İZSU’da güvenlik görevlisi olarak çalışan M.Y, bankaya olan borçlarının büyümesi nedeniyle bir işyeri soymaya karar verdiğini anlattı. .

Haberin Devamı

İki kez tedavi görmüş
M.Y, şu savunmayı yaptı: “Olay günü aşırı derecede alkollüydüm. Bu illetten bir türlü kurtulamadım. Kurtulmak için uzun mücadale verdim. İki kez hastaneye tedaviye gittim. Bir türlü bırakamadım. Ben İmam Hatip Lisesi mezunuyum. Bu dünyada her şeyin hesabını verdim. Ama mahşerde nasıl vereceğim bilemiyorum. Keşke ben ölseydim. O tetiğe nasıl dokundum, hatırlamıyorum.” Bu savunma, M.Y’nin müebbet hapis cezasından kurtarmadı.