Ege Alsancak Stadı’nda sıra çatıya geldi

Alsancak Stadı’nda sıra çatıya geldi

17.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türk futbol tarihinde ilklerin mabedi olması özelliği ile büyük önem taşıyan ve İzmir futboluna yıllarca hizmet eden Alsancak Stadı’nda tribünler tamamlandı, sıra çatıya yerleştirilen çelik konstrüksiyonlarda.

Alsancak Stadı’nda sıra çatıya geldi

İzmir futbolu ve tarihi için önemli bir yere sahip olan İzmir Alsancak Stadı yükselmeye devam ediyor. Çürük olduğu gerekçesiyle Ağustos 2014’te kapatılıp 2015 yılında yıkılan statta yeniden inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. İhalesi 54 milyon 880 bin lira bedelle Metro Yapı’da olan stadın, kaba inşaatı bitme noktasına geldi. Geçen günlerde tribünleri tamamlanan stadın, çelik konstrüksiyonları yerleştirilmeye başlandı.

Haberin Devamı

İkinci yarıya yetişecek

Lig’in ikinci devresine hazır olması beklenen stat 15 bin kapasite ile planlanırken, 4 soyunma odası, 2 hakem odası, 4 antrenör odası, ofisler, 10 loca, basın toplantı salonu, protokol alanları, yeme içme alanları ve 100 kişilik çok amaçlı bir salon da bulunacak. Deplasman taraftarları için kale arkası tribün yapılacak. Stadın tribünleri ve idari binası tek çatıyla kaplanacak. Tüm yasal prosedürler yerine getirildikten sonra inşaat ruhsatı geçen ay Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan çıkan stat için Dokuz Eylül Üniversitesi’yle protokol imzalanmıştı. Bu sayede üniversitenin stat bitişiğindeki arazisinde maç günleri için 427 araçlık otopark alanı oluşturuldu.