Ege Altay geri döndü

Altay geri döndü

28.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

Altay geri döndü

Denizli ustalık değil, üstatlık evresinde bir kupa daha kazandı.
Yıllarca taşıdığı 11 nolu formasıyla ulaştığı onca başarıdan sonra çok ender futbol adamının yaşayacağı duygularla buluştu. Yaşama sevincini doruklara taşıdı. “Deneyim başınıza gelenler değil, başınıza gelenlerle ne yaptığınızdır.”
Keçiboynuzu tadında tüketilen ilk 45’ten sonra çoğu Altaylı’nın yadırgadığı ilk yarı dizilişine ikinci 45 başlangıcında ilk, değerli, rakip savunmacılara bunalım yaşatan hamlelerini yaptı Denizli.
Marco ile Erhan’ın katılımı ile Altay atakları boyutlandı, çok farklı bir yörüngeye geçiş yaptı ve Altınordu savunmasında savrulmalar, yalpalamalar, sıkıntılar baş gösterdi. Altay’ın ataklarına hız katan, rakip savunmalara bunalım yaşatan ikili, hatta üçlü Erhan-Kappel-Regattin ise o hızlı, etkili gol geçişlerinde servisleri noktalayan, bitiren, tabelayı değiştiren de Marco’ydu.
Mehmet Erdem ile Cebrail. Olağanüstü yarıştılar. Eylemleriyle maçı, şampiyonluğu istediklerini öyle etkileyici gösterdiler ki, ‘İşte profesyonellik budur’ dedirttiler.
Paixao ile Thiam orta alanın savaşçı şövalyeleriydiler. Bu ikili, savunmada İbrahim ile Murat’ın ve de kalesinde Cihan’ın üzerlerine fazladan ağırlık yüklenmesini önleyen yarışmacılardı. Bu maçta kalesinde Cihan belki de sezonun en rahat günlerinden birini yaşadı. Ve de kaptan.
Adına destan yazılacak kahraman. İyi yürekli, güzel insan. 37 yaşında tekrar formasına döndüğünde Altay 3. Lig’deydi. Altay onunla 3 yılda Süper Lig’e ulaştı. 3 şampiyonluk yaşadı Büyük Altay. Bence liglerimizde kendisiyle övünecek futbolcular içerisinde ilk sıradadır İbrahim.
O şimdi 40 yaşında. Sözcüklerin yetersiz kalacağı güzel bir insan. Kahraman bir futbolcu, nitelikli bir kaptan. Kendisiyle ne denli övünse yeridir. O yıldızlarla buluşmayı hak ediyor. Altay yıllar sonra Süper Lig’de. Bu gelişimde emeğiyle, gün birikimleriyle katkısını esirgemeyen, takımı ateşleyen ve de doğrultusundan ödün vermeyen Başkan Özgür Ekmekçioğlu tüm övgüleri hak ediyor. Tebrikler Büyük Altay. Tebrikler sevgili başkan. Tebrikler Denizli. İyi ki varsınız.

Haberin Devamı

Teşekkürler Altınordu’ya

Bu ülke futbolunda oluşturduğu farklılık ve de ‘İyi yurttaş, iyi birey, iyi futbolcu’ sloganıyla ve de sıra dışı tercihleriyle futbol dünyasına kattıkları azımsanmayacak fenomen Altınordu.
Sevgili Seyit Mehmet Özkan bu olağanüstü, sıra dışı fenomenin başyaratıcısıdır. Onun aklı ile yüreği Altınordu’yu salt ülkemizde değil tüm futbol dünyasında övgü ile sözü edilen bir yapıya dönüştürdü.
Bu büyük yapısal dönüşümde, kulüp yapılanmasında yapılan seçimler özellikle teknik birim Hüseyin Eroğlu ile arkadaşlarının yadsınamaz payına, büyük emeklerine teşekkür etmek, kutlamak tüm futbolseverler için ödevdir. Teşekkürler sevgili Seyit Mehmet Özkan. Teşekkürler sevgili Hüseyin Eroğlu ile çalışma arkadaşları. Teşekkürler sevgili Barış Orhunbilge ile çalışma arkadaşları. Ve teşekkürler kaptan Sinan’ın önderliğinde başarıdan başarıya koşan, benim gibi ak saçlı ihtiyarlara yıllar sonra futbolu sevdiren genç adamlar. Erhan-Yusuf-Sinan-Kahraman-Ufuk-Yusuf Can-Muzaffer-Burak-Furkan-Rahmi-Oğulcan-Metehan-Ahmet İlhan-Recep-Hüsamettin-Ahmet-Emre Nefiz-Enis Destan ve de isimlerini anımsayamadığım genç adamlar. Benim kahramanlarım. Hepinize teşekkür ederim tüm sezonda yaşattığınız coşku ile güzel duygular için. Önünüz, yaşamınız boyunca açık olsun. Sevgi ile kalın.