Ege Ambulans gönül işi

Ambulans gönül işi

17.04.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

112 sisteminin kuruluşunda görev alan Dr. Turhan Sofuoğlu, araştırma gezilerinde maket toplayıp 300 parçalık koleksiyon oluşturdu

Ambulans gönül işi

Acil Ambulans Hekimleri Derneği (AAHD) Başkanı Dr. Turhan Sofuoğlu, hemen hemen her ülkeye ait farklı yıllarda üretilmiş ambulans maketlerini bir araya getirerek 300 parçalık koleksiyon oluşturdu. Türkiye’deki 112 ambulans sisteminin kurulmasında görev aldığını anlatan Sofuoğlu, “Ülkelerin ambulans sistemlerini inceledik. Yurtdışındaki araştırmalarım sırasında maket ambulanslar da toplamaya başladım. Mevzuatı hazırlarken oyuncaklar ilham verdi. Türkiye’deki sistem dünyadaki örneklerin harmanlanmasıyla oluşturuldu. Salgınlara karşı oldukça hazırlıklıdır” dedi.
Şartlar çok zorlaştı
“Ambulans bana göre bir gönül işidir” diyen Sofuoğlu, salgında görev alan meslektaşlarının zorlu çalışma şartlarına dikkat çekti. Ambulansta çalışanların sürekli risk altında olduğunu belirten Sofuoğlu, “Küçük bir alanda Kovid-19 hastası taşıyorlar. Hasta Kovid-19 olmasa da önlem almaları gerekiyor. Çok daha dikkatli olmalılar. Her hastadan sonra ambulans dezenfekte edilmeli” ifadelerini kullandı.