Ege Anneler eğitilecek sağlık da bulacak

Anneler eğitilecek sağlık da bulacak

17.02.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Birleşmiş Milletler desteğiyle hazırlanan “İzmir’in Sağlıklı Anneleri Projesi” başlatılacak. Sosyo-ekonomik düzeyi düşük kadınlar hem bilgilendirilecek hem de sağlık taramasından geçirilecek

Anneler eğitilecek sağlık da bulacak

İki kurum işbirliği yaptı
İZMİR Büyükşehir Belediyesi ve Ege Bölgesi Sanayi Odası işbirliği yaptı. “İzmir’in Sağlıklı Anneleri Projesi” hazırlandı. Sosyo-ekonomik düzeyi düşük mahallerdeki çocuklu ev hanımlarının biliçlendirilmesi, hasta olanların da tedavi edilmesi amaçlandı. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Fonu’ndan 20 bin TL destek sağlandı. Hayata geçirilmesi için hemen düğmeye basıldı.

Doktorlar bilgilendirecek
BÜYÜKŞEHİR ve EBSO uzmanları, kentin kenar semtlerine gidecek. Belediyeye bağlı Eşrefpaşa Hastanesi’nin doktorları da onlara eşlik edecek. Kadın sağlığı üzerine toplantılar gerçekleştirilecek. Bu konuda bilgilenmeleri, başta meme ve rahim kanseri olmak üzere yaygın görülen rahatsızlıklara karşı dikkatli olmaları sağlanacak. Merak edilenler de cevaplandırılacak.

Hastalar iyileştirilecek
EĞİTİMbiter bitmez sağlık taramalarına geçilecek. Anneler, tepeden tırnağa muayene edilecek. Hastalıkların erken teşhisinin amaçlandığı bu kontrollerde, rahatsızlığı belirlenen sosyal güvencesiz kadınlar, Eşrefpaşa Hastanesi’ne gönderilecek. Burada ileri tetkikleri ve tedavileri yapılacak. Daha bilinçli ve sağlıklı toplum hedefli proje, bir yıl sürecek.