Ege Aquarium’da Yunan rüzgarı esti

Aquarium’da Yunan rüzgarı esti

16.03.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

7-12 Mart tarihleri arasında Swissotel Grand Efes’in meşhur havuzaltı restoranı Aquarium’da yapılan ve Yunan Mutfağı’nda Şef Stavros Manousakis’in elinden çıkan çok özel set mönüler ve Yunan Müziği’nin coşkulu ritimleri İzmirlilere unutulmaz geceler yaşattı.

Aquarium’da Yunan rüzgarı esti

Zeytinyağlılar, balık ve deniz ürünleri mükemmel sunumuyla göz kamaştırırken, buzikide Kemal Özfidan, gitarda Mert İşyar, klavyede Batuhan Karakaya’nın yer aldığı “Okeanus Grubu” iki yakaya ait en güzel şarkılardan oluşan repertuvarıyla konuklara “Ah bu akşamlar bitmese...” dedirtti.

Forum’da kuklalar yarıştı
Forum Bornova Alışveriş Merkezi, Dünyadaki sayılı kukla festivallerinden olan ve bu yıl 5’incisi düzenlenen “Uluslararası İzmir Kukla Günleri” kapsamında, 3’üncü Forum Bornova Kukla Oyunu Yarışması’na ev sahipliği yaptı. Finale kalan 13 okulun kuklacılarının mücadele ettiği yarışmalar renkli görüntülere sahne oldu. 21 Mart Pazartesi günü, ödül kazananlar Dünya Kuklalar Günü’nde açıklanacak.

Konak, iki dalda birinci
İzmir Gençlik-Spor İl Müdürlüğü ve Halk Oyunları Federasyonu ile Gaziemir Belediyesi tarafından düzenlenen Kulüplerarası Halk Oyunları İl Birinciliği, Gaziemir Spor Salonu’nda yapıldı. 22 ekip ile 500’e yakın folklorcunun katıldığı yarışmada zorlu rakiplerini geride bırakan Konak Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Geleneksel Halk Oyunları ekibi Gençler ve Stilize Dalları’nda başarı kazandı.

Bu zeytinyağlılar çok nefis
Karşıyaka Çarşısı’nda “Zeytinyağlı Yemek Restoranı”nı açan Birsen Kayaönü, zeytinyağlı yemeklerinde oldukça iddialı. Karşıyaka Belediyesi’nin 2010’da düzenlediği “1. Ege Bölgesi Zeytinyağlı Yemekler Yarışması”nda birincilik ödülü alan Kayaönü ve Türkiye’nin çeşitli yörelerinden beş ev kadını; Ferahnaz Aras, Seval Cusinsa, Hayal Hasçilingir, Ayşe Atlas, Şahide Özcan restoranı kısa sürede bir numara yapmayı başardı.