07.06.2026 - 00:00 | Son Güncellenme:
ECEM ERDAL - İzmirli genç arp sanatçısı Lidya İpek Keskin, küçük yaşlarda başladığı müzik yolculuğunda önemli başarılara imza atmaya devam ediyor. Yaklaşık sekiz yıldır profesyonel olarak arp eğitimi alan 2009 doğumlu genç sanatçı, katıldığı konserler, yarışmalar ve uluslararası projelerle adından söz ettiriyor.
Genç sanatçı; prestijli sahnelerde konserler verdi, Universal Stars, Slovenya Uluslararası Arp Yarışması ve Royal Mass yarışmalarında dereceler kazandı. Ayrıca Dünya Arp Kongresi ‘Focus on Youth’ programında yer alan Keskin, Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’na seçildi ve Türkiye Uluslararası Gençlik Filarmoni Orkestrası bünyesinde Almanya ve Romanya turnelerinde konser verme fırsatı yakaladı. Müzik eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Arp Sanat Dalı’nda sürdüren Keskin, Viyana Müzik ve Sahne Sanatları Üniversitesi’ne kabul edilmesinin ardından hedeflerini ve müzik yolculuğunu anlattı.

Küçük yaşta başladığı arp yolculuğunu Avrupa’ya taşımaya hazırlanan İzmirli genç yetenek Lidya İpek Keskin, azmiyle dikkat çekiyor.
‘Hayatımın merkezi’
Arpla ilk kez çocuk yaşlarda izlediği bir senfoni orkestrası konserinde tanıştığını söyleyen Keskin, “Sahnedeki görünümüyle adeta orkestranın mücevheri gibi parlıyordu ve hayatımın merkezine yerleşti” dedi. Keskin, “Ailem kariyerimin her aşamasında en büyük destekçim oldu. Verdikleri manevi destek sayesinde daha güçlü ilerledim” diye konuştu.
Keskin’in kariyerindeki önemli adımlardan biri, Detmold Müzik Yüksekokulu Yaz Akademisi’ne yüzde 100 bursla kabul edilmesi oldu. Bu programa kabul edilen tek yabancı öğrenci olan genç sanatçı, “Benim için çok önemli bir dönüm noktası oldu. Orada alanında çok değerli hocalarla çalışma fırsatı buldum ve farklı ülkelerden müzisyenlerle tanıştım. Uluslararası düzeyde yaptığım çalışmaların karşılık bulduğunu görmek benim için büyük bir gurur kaynağıydı” dedi.
‘Benim için tutku’
Çalışma disiplinini anlatan Keskin, “Çalışmaktan gerçekten büyük keyif alıyorum. Bazen bütün günümü enstrümanımla geçirmek bile beni mutlu ediyor. Çalışmak benim için bir tutku. Zamanla yalnızca çalışmayı sevmek değil, düzenli ve planlı çalışmanın başarıya giden en önemli yollardan biri olduğunu öğrendim” ifadelerini kullandı.
Gençlere de seslenen Keskin, şu mesajı verdi: “Karşımıza çıkan engellere rağmen hayallerimizden vazgeçmemeliyiz. Azim, sabır ve kararlılık sonunda mutlaka karşılığını bulur.”
Lidya İpek Keskin Viyana yolunda
Lidya İpek Keskin, bu yıl dünyanın en saygın sanat üniversitelerinden biri olan Viyana Müzik ve Sahne Sanatları Üniversitesi Arp Performansı Bölümü’ne kabul edildi. Ancak maddi imkânsızlıklar nedeniyle eğitimine devam edebilmek için destek arayışında olduğunu dile getiren Keskin, “Bu fırsat benim için çok önemli ancak eğitim ve yaşam masraflarımı karşılayabilmek için desteğe ihtiyacım var. Gerekli desteği bulamazsam Viyana’da eğitimime devam edemeyebilirim” dedi.