Ege Aşı olmayan kalmasın!

Aşı olmayan kalmasın!

16.06.2021 - 00:20 | Son Güncellenme:

SGK’ya kayıtlı çalışanların aşı takvimine alınmasının ardından, Ege kentlerinde sabahı beklemeden randevularını alanlar hastanelere akın etti. 35 milyonuncu dozun ise, dün öğle saatlerinde Bayramiç’te yapıldığı duyuruldu

Aşı olmayan kalmasın

Türkiye, aşı takviminde yeni bir döneme girdi. Kovid-19 pandemisiyle en etkili mücadele olan aşılamada, 40 yaşındakilerin ardından, Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) katıylı tüm çalışanlar için de randevu açıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, “İşçi ve memurların tamamı için yarın yeni bir gün başlıyor. SGK kayıtlı tüm çalışanlar… Yarın ilk işimiz aşı randevusu almak olsun!” paylaşımıyla önceki gün akşam saatlerinde verdiği müjdenin ardından randevu sistemi kilitlendi. Sabahı beklemeden randevusunu alanlar, geceyarısına kadar hastanelerin önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

İzmir’de en yoğun aşılamanın yapıldığı Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile İzmir Katip Çelebi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giden vatandaşlar, “Herkes gönül rahatlığıyla aşısını olsun” mesajı verdi. Saatler geceyarısını göstermesine rağmen aşı olmayı bekleyenler, “Bu hastalıktan kurtulmanın tek yolu aşı olmak. Komplo teorilerini düşünmeyin” ifadelerini kullandı. Farklı sektörlerden oldukları öğrenilen aşı sırasındaki vatandaşlar, “İnsanlarla iç içeyiz. Aşılandıktan sonra ne hastalık kapacağız ne de bulaştıracağız” dedi.

Trafiğe neden oldu

Salgınla birlikte nüfusu katlanan ve turizm sezonunun açılmasıyla insan yoğunluğu artan Bodrum da hareketli bir gece geçirdi. Aşı randevusu alanlar Bodrum Devlet Hastanesi yolunda araç ve yaya trafiğine neden oldu. Yoğunluk gece boyunca sürdü. Vatandaşlar, sabırla sıralarını beklediklerini belirtip salgının atlatılabilmesi için herkesi aşılanmaya davet ettiler.

Haberin Devamı

Yeni rekor, sosyal medyadan paylaşıldı

SGK’lı çalışanların aşı takvimine alınmasının ardınan dün öğle saatlerinde yeni bir rekor kırıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyadan, “An itibariyle 35 milyon doz aşıya ulaştık. 35 milyonuncu doz aşı az önce Çanakkale Bayramiç’te yapıldı” duyurusu yaptı.