Ege Aşı seferberliği

Aşı seferberliği

17.06.2021 - 02:31 | Son Güncellenme:

SGK kayıtlı çalışanlara aşılamanın başlaması ile her gün on binlerce kişinin aşılandığı Ege kentlerinde, hastanelerin bahçeleri insan seline sahne oldu

Aşı seferberliği

Sağlık Bakanlığı’nın SGK’ya kayıtlı tüm çalışanları aşı takvimine alması; İzmir, Denizli, Aydın ve Uşak’taki aşı merkezlerinde izdihama yol açtı. Hastanelerde aşı yaptırmak isteyenler yoğunluğa yol açtı, metrelerce uzayan kuyruklar oluştu. Hastane bahçeleri gece geç saatlere kadar sırasını bekleyenlerle dolup taştı.

Haberin Devamı

Talep sevindirdi

Önceki gün 70 bin kişiye randevulu olarak aşı yapıldığını açıklayan İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, dün ise 80 bine yakın randevu oluşturulduğunu bildirdi. Öte yandan Sağlık Bakanlığı’nca başlatılan “gün içinde randevu, gün içinde aşı” uygulamasıyla rakamın artacağı ifade edildi. Aşılamanın yoğun şekilde yapıldığı noktalardan Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzman Doktor Derya Aydın ise, “Sabah 08.00’den akşam 22.00’ye kadar günlük 5 bin 500 kişiye hizmet veriyoruz. Vatandaşlarımızdan talep çok fazla, bu bizi çok mutlu ediyor” dedi.

Uşak 200 bine ulaştı

Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Başhekimi Mücahit Avcil de, kent genelinde yaklaşık 200 bin kişinin aşılandığını söyledi. Hastanede günlük 4 bin kişiye aşı yaptıklarını aktaran Avcil, kent genelinde ise bu rakamın 8 bin seviyelerinde olduğunu kaydetti. Vatandaşın aşı tereddütü yaşamasına gerek olmadığını dile getiren Avcil, “Şu ana kadar yan etki şikayetiyle gelen bir vatandaşımız olmadı” dedi.
Denizli’de de toplam yapılan aşı sayısı 530 bini, ilk doz uygulanan kişi sayısı 330 bini, ikinci doz uygulanan kişi sayısı ise 200 bini geçti.

Haberin Devamı

Vatandaşlık görevi

Aşılarını olanlar ise, vatandaşlık görevlerini yerine getirdiklerini belirtti. Herkesi aşı olmaya davet eden vatandaşlar, “Sen olup ben olmadıktan sonra kıymeti yok. Sadece kendimizi değil başkasını da düşünmek lazım. Aşı olmadan virüsü atlatamayız. Böylelikle bu dertten kurtulacağız. Hayatın normale dönmesi için aşı şart” ifadelerini kullandı.

Sanayi sitelerine mobil aşı ekibi

İzmir’de, sanayi tesislerinin yoğun olduğu bölgelerde oluşturulan noktalarda, mobil aşı ekiplerince fabrika çalışanları aşılanıyor. Torbalı Organize Sanayi Bölgesi’ndeki aşı noktasında görev alan İzmir İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Metin Kızılelma, “Her mobil araçta dört kişilik ekip görevlendiriyoruz. Her araçla günlük bin- bin 500 civarında aşı yapmayı planlıyoruz. Yedi araçla hizmet veriyoruz ama sayıyı artırmayı planlıyoruz” dedi.