Ege ‘Aşılarınızı tamamlayın’

‘Aşılarınızı tamamlayın’

04.11.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, organ nakil olan hastalara seslendi, “Genel anlamda, bir tık üste riskiniz olduğunu bilmenizde fayda var. Bu nedenle eksik aşılarınız varsa tamamlayın. Hiç olmadıysanız aşılama takvimini tamamlamanızda fayda var” dedi.

‘Aşılarınızı tamamlayın’

Organ bağışçısı olan ve nakil bekleyen hastalara da seslenen Prof. Dr. Şener, “Organ nakli olan hastalar gibi sizler de genel anlamda bir tık üste riskinizin olduğunu bilmenizde fayda var. Aşının yanında maske, mesafe ve el hijyeni gibi önlemlere de ekstra dikkat etmek gerekiyor. Aşılı kişilerin organ bağışı yapmasının önünde de herhangi bir engel bulunmuyor” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

‘Cahillik ettim, aşı olmadım’

İzmir’de aşı karşıtı olduğu için Kovid-19 aşısı olmayan, hastalığa yakalandıktan sonra 17 gün hastanede tedavi gören 38 yaşındaki Sevban Dönmez, çevresindekileri aşılarını olmaları konusunda uyardı. Gaziemir’de yaşayan 2 çocuk babası esnaf Dönmez,
“Hastalık bana gelse de 3 ya da 5 gün içinde atlatırım diye düşündüm. İzlediğim videolardan etkilenerek aşı karşıtı oldum. Üniversite okudum ama cahillik yapmışım, hata yapmışım. Hastanede ilk hafta çok acılar çektim. Şimdi herkese aşı olmasını öneriyorum” dedi.