Ege Asla bana bir şey olmaz demeyin!

Asla bana bir şey olmaz demeyin!

03.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

ADR belgesini ilk alan belediyelerden Konak, çalışanlarına yanıcı ve patlayıcı maddeler konusunda bir seminer düzenledi.

Asla bana bir şey olmaz demeyin

KONAK Belediyesi, 2018 yılı Ocak ayında yürürlüğe giren Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşması’nın (ADR) hükümleri kapsamında ADR belgesini aldı, bu konuda personel için eğitim semineri düzenledi.

Haberin Devamı

‘İş güvenliği önemli’

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın zorunlu kıldığı ADR belgesini ilk alan belediyeler arasında yer alan Konak Belediyesi, gaz, benzin, mazot, kimyasal madde gibi yanıcı ve patlayıcı maddelerin bulunduğu alanda çalışan personeline ‘tehlikeli madde eğitimi’ konusunda eğitim semineri düzenledi. Eğitimlere; Veterinerlik, Temizlik ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nde çalışan personel katıldı.

Tehlikeli ve patlayıcı madde güvenlik uzmanı Hafız Pehlevan tarafından verilen seminerde; tehlikeli maddelerin neler olduğu, başta halk sağlığı ve çevrenin korunması amacıyla tehlikeli maddelerin nasıl tanımlanıp, hangi yöntemle taşınması gerektiği, tehlikeli maddeye maruz kalındığında ne yapılması gerektiği, görseller eşliğinde sunuldu. Pehlevan, “Sizi sizden daha çok koruyacak kimse yok. ‘Bana bir şey olmaz’ mantığı ile hareket etmeyip, işyerinin sağladığı, iş güvenliği koşullarına uygun kıyafetinizi giymeyi ihmal etmeyin” ifadelerini kullandı. l DHA