Ege ‘Asli görevimiz sahip çıkmak’

‘Asli görevimiz sahip çıkmak’

10.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kahveci esnafına yaptığı yardım sonrasında Başkan Tunç Soyer’e teşekkür ziyaretinde bulundu.

‘Asli görevimiz sahip çıkmak’

İzmir Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsmail Hakkı Kırdı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kahveci esnafına yaptığı yardım sonrasında Başkan Tunç Soyer’e teşekkür ziyaretinde bulundu. Mağdur olana desteğe devam edeceklerini belirten Soyer, “Biz ana gibi kucaklamaya çalışıyoruz tüm İzmirlimizi, esnafımızı, özellikle en çok canı yanan ve mağdur olan kardeşlerimizi. Tabii ki tarafımız evladımızdan yana, sahip çıkacağız asli görevimiz bu” dedi. Oda Başkanı Kırdı, “Pandemi dönemi içinde en çok zarar gören kahveci, internet salonu ve çay ocağı esnafımız. Diğer meslek grupları zaman zaman açtılar. Esnafın tarafında olmanızdan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Ödemeler, 31 Mart’ta yapıldı
Büyükşehir Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Oda’yla görüşmeler sonucunda; pandemi sürecinde işyerleri kapalı kalan kahvehane, kafe, oyun salonlarını kapsayan 2 bin 726 işyeri için detaylı inceleme yaptı. Meclis kararıyla, 699 esnafın 1.250 lira nakdi yardımdan yararlanması uygun görüldü. Kahveci esnafı için 873 bin 750 lira destek sağlandı. Ödemeler, 31 Mart’ta yapıldı.