Ege At üzerinde gelin alayı

At üzerinde gelin alayı

19.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

MUĞLA’nın Yatağan İlçesi’nde özel güvenlik görevlisi Murat Küçük (25) ile ebe hemşire Ayşegül Yelaldı (25) bir geleneği yaşatarak evlendi.

At üzerinde gelin alayı

Oğlan evinden yola çıkan düğün alayı kız evine, davul zurna eşliğinde gitti. Düğün alayını bindallı giysisiyle karşılayan Ayşegül Yelaldı, ata bindirilerek yine davul zurna eşliğinde oğlan evine getirildi.
Cavit YILDIRIM DHA

Öğretmenlere kukla dersleri
İZMİR’de, 4’ncü Forum Bornova Kukla Oyunu Yarışması’na katılacak okulların öğretmenleri, kendileri için özel olarak açılan kursta kukla eğitimi alıyor. 2’si Bulgaristan’dan gelen beş eğitmen tarafından Uluslararası Kukla Günleri Ofisi’nde verilen kursla öğretmenlere, kuklaya ilişkin temel eğitimler veriliyor. Kurslara, 24 okulun öğretmenleri katılıyor.
MEHMET KURT

Haberin Devamı

Denize tutkusunu maketle yaşıyor
GÜZELBAHÇE limanda “Gemi” isimli restoranı işleten, deniz tutkunu Rizeli Alpay Kandemir, evinde gemi, tekne ve sandal maketleri yapıyor. Yaptığı maketlerden bazılarını da restoranda sergiliyor. Yaptığı maketler ilgi gören Kandemir, “Denizci bir ailenin çocuğu olduğum için küçük yaştan itibaren gemilere ilgi duydum. Bu zamanla benim maket gemi koleksiyonculuğuna yönelmemi sağladı. Evimi atölyeye çevirdim” dedi.
Mustafa OĞUZ DHA