Ege Atina’nın Akropolü İzmir’e taşınıyor

Atina’nın Akropolü İzmir’e taşınıyor

22.05.2010 - 00:52 | Son Güncellenme:

Konak Belediyesi, karşı kıyıdaki dünyaca ünlü müzenin bir benzerini Altınpark kazı alanının üzerine kuracak. İzmir, turizmde marka olacak bir yer kazanacak

Atina’nın Akropolü İzmir’e taşınıyor

Konak Belediyesi, İzmir’in en eski semtlerinden Altınpark’ta, Atina’nın ünlü Akropolü’nü andıran düzenleme yapmaya hazırlanıyor. ‘Arkeopark Projesi’yle, buradaki kazılarla günışığına çıkarılan kalıntıların üzerine Atina’da geçen yıl açılan ve bir yıl içerisinde milyonlarca turisti çeken Akropol Müzesi’nin benzeri inşa edilecek.
Kazı alanının üzerine kurulacak müzenin tabanının bazı bölümleri cam olacak, kalıntılar üzerinde yürünecek. Bir kapısında Homeros’un heykeli, diğerinde Doğu Roma Kapısı bulunacak. İzmir Arkeoloji Müzesi’ndeki, buradan çıkarılmış eserler de sergilenecek. Dünyaca ünlü sanatçıların konser vereceği bin kişilik dinleti bölümü de olacak.

Tarihle sanat buluşacak
Atina’da incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Hakan Tartan, Akropol’ü bir yılda 2 milyon kişinin gezdiğini, Yunanistan’ın 30 milyon Euro’nun üzerinde gelir elde ettiğini söyledi. Tartan, şöyle konuştu: “Biz Altınpark’a küçük bir benzerini yapacağız. Bir milyon dolara mal olacak. Ayrıca sadece bir müze ve tarihi alan olmayacak. Aynı zamanda sanatsal etkinliklere yer vereceğiz. Tarihi ve sanatı buluşturacağız. Yakınındaki Musevi kültürünün en önemli izlerinden olan Kortejo Evleri’ni de restore ederek turizmin hizmetine sunacağız.”

Haberin Devamı

Atina’nın Akropolü İzmir’e taşınıyor

Başkan Tartan, Atina’daki Akropol Müzesi’ni gezdi, benzerini Altınpark’a kurmak için kolları sıvadı.