Ege Autoshow büyüledi

Autoshow büyüledi

26.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sektörün yıldız markalarının yeni modellerle katıldığı İZMİR Autoshow 2011 fuarı görkemiyle dikkat çekerken, sektör temsilcilerinde ÖTV tepkisi vardı

Autoshow büyüledi

İzmir Autoshow 2011-Otomobil ve Hafif Ticari Araçlar Fuarı’nın açılışında konuşan Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Genel Koordinatörü Hayri Erce, ÖTV zammından kaynaklı sektörün uzun vadeli karar almakta zorlanacağını belirterek “Geçiş süreci olmalıydı” dedi.

Fuar 5 gün sürecek
İZFAŞ tarafından ODD ve Ege Otomotiv Derneği (EGOD) desteğiyle düzenlenen İzmir Autoshow 2011- Otomobil ve Hafif Ticari Araçlar Fuarı, yapılan törenle kapılarını açtı. Kültürpark’ta iki holde düzenlenen fuarda Chery, Citroen, Dacia, Fiat, Ford, Hyundai, Kia, Isuzu, Iveco, Mercedes, Nisan, Peugeot, Porsche, Renault, Skoda, Ssangyong, Tata, Toyota, Otokar, Volkswagen gibi düyanın önde gelen otomobil markaları ve pazarlayıcı firmalar yer aldı. Nostaljik araçların sergilendiği bölümün büyük ilgi gördüğü fuar, 5 gün boyunca otomobil tutkunlarının adresi olacak.

Nisan’da dev yatırım
Sektör temsilcileri, açılış için yapılan törende taleplerini iletti. ODD Genel Koordinatörü Hayri Erce, Ege Bölgesi’nin Türkiye otomotiv pazarının yaklaşık yüzde 10’unu teşkil ettiğini belirtti. Erce, ÖTV zammını ise “sürpriz bir gelişme” olarak değerlendirdi. EGOD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İduğ, fuarın yabancı sermayeyi İzmir’e çekmek için büyük avantajlar getirdiğine işaret etti. İduğ, “Nisan ayında İzmir’de yapılması beklenen otomotiv yatırımı ile 850 kişiye istihdam sağlanacak. Biz de sektörün ihtiyaç duyduğu eleman ihtiyacını karşılamak için eğitim çalışması yürütüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

BU FUARDA YOK YOK
Autoshow’da yalnızca katılımcılara değil ziyaretçilere de cazip etkinlikler düzenleniyor. İkinci el araç satışnın da yapıldığı fuarda satış için Noter temsilcileri bile var. Ayrıca iş arayan gençler, üç ay süreyle İşkur’un düzenleyeceği kurslara katılma hakkı elde ediyorlar. Klasik otomobillerin de yeraldığı fuarda tiyatro gösterileri, çocuk etkinlikleri de dikkat çekiyor.

Otomotiv yatırımı İzmir’de olmalı
Otomotiv dünyasının önde gelen isimleri panelde buluştu. Ege Otomotiv Derneği (EGOD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İduğ’un yönettiği panelde, CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, İzmir’in otomobil üretmek için hazır hale geldiğine değindi. Sektörün önde gelen isimlerinden Abdullah Kavuklar elektrikli otomobil üretilebileceğini belirterek, kentin yeterli insan gücüne ve lojistik avantaja sahip olduğunu söyledi. EBSO Meclis Başkanı Mehmet Tiryaki de İzmir’de yeterli alan olduğuna işaret ederek, “Böyle bir yatırım İzmir’e yakışır çağrısında bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da İzmir’de otomobil üretilmesi için tüm imkanları seferber etmeye hazır olduklarını söyledi.

Media Markt’tan hediyeli yaşgünü
Elektronik ürün mağazalar zinciri Media Markt’ın İzmir mağazasının doğum günü 26 Ekim - 27 Ekim tarihlerinde kutlanacak.
26 Ekim Çarşamba günü (bugün) saat 06.00’da başlayacak doğum günü kutlamalarıyla Media Markt İzmir,müşterilerini promosyon ürünlerle karşılayacak. Media Markt İzmir mağazası, canlı DJ performansları ve Flamengo-Roman dansları ile müşterilerini coşturacak. Yaşgününe özel binlerce üründe, özel fiyatlar ve uygun ödeme seçenekleri uygulanacak. n İZMİR DHA