Ege Avrupa’nın gözü Konak’ta olacak

Avrupa’nın gözü Konak’ta olacak

16.12.2020 - 00:02 | Son Güncellenme:

Avrupa Yerel Demokrasi Haftası (AYDH) kapsamında bugüne dek gerçekleştirdiği tüm etkinlik, organizasyon ve çalışmaları Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin değerlendirmesine sunan Konak Belediyesi, Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Partner ödülü için başvurusunu tamamladı.

Avrupa’nın gözü Konak’ta olacak

Aynı zamanda yapılan çalışmalar ile ilgili bir film hazırlayan Konak Belediyesi bu filmi Avrupa konseyine gönderdi. Konak Belediye Meclisinin ekim ayı toplantısında oybirliği ile aldığı karar doğrultusunda gerçekleşen başvurunun sonucu ise 2021’in şubat ayında belli olacak. Partner şehirlere ödülleri Konseyin Fransa Strasbourg’daki binasında verilecek.

Haberin Devamı

Yatırım kapısı

Konak Belediyesi’nin AYDH Partner Şehir unvanını alması ile birlikte, hem kentin hem de Konaklıların önünde birçok kapı açılacağını belirten Başkan Abdül Batur, “Konak, Avrupa Konseyi’ne üye 47 ülke arasında tanınan bir şehir haline gelecek. Yeni hibe programları, proje ortaklıkları, uluslararası üyelikler ve uluslararası kardeş şehir ilişkileri kurulmasına; dolayısıyla da yeni kamu yatırımları yapılmasına imkan sağlayacak” dedi.