Ege Aydın adayları tamam

Aydın adayları tamam

14.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Aydın adayları tamam

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, ittifakın Aydın adaylarını açıkladı. Kentte 7 ilçede MHP isimleri desteklenecek.

Haberin Devamı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Cumhur İttifakı’nın Aydın’daki 17 ilçe belediye başkan adayını açıkladı. AK Parti’nin ‘Aydın Aday Tanıtım Toplantısı’ Atatürk Spor Salonu’nda yapıldı.

Salonu dolduranlara seslenen Dağ, “2019 yerel seçimlerine giderken Aydın’da, Muğla’da, Manisa’da ve İzmir’de Cumhur İttifakı ile beraber belediyecilikte yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatacağız.

Biz Aydın’da toplamda 30 milyarın üzerinde bir yatırım gerçekleştirdik. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Aydın’a geldiğimde ilk dikkatimi çeken billboardlardaki ilanlar ve reklamlar oldu. Milletin parasını reklamlara ayırmak, hiç kimsenin haddi de hakkı da değildir” dedi.

Konuşmanın ardından Hamza Dağ, tek tek adayları açıkladı. MHP’nin daha önceden Aydın Büyükşehir Belediye adayı olarak gösterdiği, ittifak sonrası adaylığını geri çektiği Ümmet Akın, Cumhur İttifakı’nın Efeler Belediye Başkan adayı oldu. İttifakın Büyükşehir Belediye Başkan adayı ise Mustafa Savaş oldu.

Haberin Devamı

‘Zafer yakın’

Daha önce CHP’den aynı ilçede belediye başkanlığı yapan Mümin Kamacı da, AK Parti tarafından Didim’de aday olarak açıklandı. Adaylığı açıklasan Savaş, “Aydın’da, ‘Tek millet, tek vatan, tek bayrak ve tek devlet’ sloganıyla tüm vatandaşlarımızı kucaklayacağız. Aydınımıza birlikte sahipleneceğiz.

Demokrasi mücadelesinde zaferle çıkmak için gece gündüz çalışacağız” diye konuştu. Aydın’da 10 ilçede AK Parti belediye başkan adayı gösterirken, yedi ilçede ise MHP’li adaylarla seçime girilecek.

İşte ilçeler

AK Parti’nin ilçe belediye başkan adayları şöyle: Bozdoğan: Ufuk Altıntaş, Buharkent: Mehmet Erol, Çine: Celal Özden, Didim: Mümin Kamacı, Kuşadası: Fuat Akdoğan Koçarlı: Nedim Kaplan, Kuyucak: Metin Ertürk, Köşk: Nuri Güler, Sultanhisar: Ertegün Ünal, Yenipazar: Suat Menderes. MHP’nin ilçe belediye başkan adayları ise şu isimler: Efeler: Ümmet Akın, Germencik: İsmet Akın, İncirliova: Gürşat Kale, Karacasu: Zeki İnal, Karpuzlu: Hilmi Dönmez, Nazilli: Haluk Alıcık, Söke: Beliğ Azbazdar