Ege Aynı gün kanseri yendiler

Aynı gün kanseri yendiler

13.08.2017 - 06:37 | Son Güncellenme:

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Hastanesi, kapalı ameliyat yöntemiyle aynı gün üç kanserli hastayı sağlığına kavuşturdu. Doç. Dr. Yiğit Akın, “Cerrahi merkezi olmaya hazırız” dedi

Aynı gün kanseri yendiler

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği’nde, kapalı (Laparoskopik) ameliyatlar, büyük bir hızla devam ediyor. Bir günde üç prostat kanserli hastaya şifa olan ekip, büyük bir başarıya imza attı. Ali Ayan (62) karın alt bölgesinden yapılan kapalı prostat kanseri ve aynı zamanda fıtık ameliyatıyla sağlığına kavuştu, aynı gün Mehmet Kasap (77) ve Ahmet Servan (57), açık yapılan ameliyatlarla kanseri yendi. Günlük ortalama 150 hastanın başvuru yaptığı klinikte, Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yüksel Yılmaz önderliğinde görev yapan Doç. Dr. Yiğit Akın, Yrd. Doç. Dr. Osman Köse ve Yrd. Doç. Dr. Serkan Özcan bir günde üç prostat kanserli hastayı opere etti.
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Üroloji Kliniği’nde, bundan bir yıl önce Doç. Dr. Akın’ın görev almasıyla birlikte başlayan kapalı ameliyatlar, hızla devam ediyor.

Haberin Devamı

‘Erken teşhis önemli’

Bütün ekip arkadaşlarını büyük bir başarıya imza attıklarını için kutlayan Akın, “Bir yıldır uyguladığımız yöntem ile üroonkolojik hastalarımız şifa buluyor” dedi. Doç. Dr. Akın, “Kliniğimiz kapalı ürolojik cerrahi merkezi haline gelmeye hazır” diye konuştu.