Ege Ayrıştırmadan yöneteceğiz

Ayrıştırmadan yöneteceğiz

25.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Gökdere köyündeki aşure etkinliğine katılan İzmir Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı, “Yokluğumuzu ve varlığımızı paylaşıp, mutlu şekilde yaşamak durumundayız” dedi

Ayrıştırmadan yöneteceğiz

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bornova Belediyesi katkılarıyla dördüncüsü düzenlenen Gökdere Köyü geleneksel aşure günü etkinliklerine katıldı. Ötekileştirme ve adaletsizliğe karşı birlik ve beraberlik çağrısı yapan Kocaoğlu, “81 milyona aynı nazardan bakacak siyasetçi istiyorum. Öyle bir belediye başkanı, öyle bir bakan istiyorum. İşte biz o zaman bu ülkede barış içinde yaşarız” dedi, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Sabır ve yardımlaşma

“Kerbela’dan sonra pek çok katliam yaşandı. Anadolu’da da katliamlar yaşandı. Bunu kimler yapıyor. Esas soru bu. Bunu ülkeyi yönetenler yapıyor. Bizleri ayrıştıranlar yapıyor. Ayrıştırarak yönetmek isteyenler yapıyor. Ancak bizler bu kötü gidişe, bu adil olmayan gidişe fırsat vermeyeceğiz, dur diyeceğiz. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olduğu dönemdeyiz. Ya birbirimize sahip çıkacağız ya da artık bu kürsüden bunları da konuşamayacağız. Anadolu insanının en büyük iki özelliği sabır ve yardımlaşmadır. Bin yıldır bu coğrafyada insanlar devlet kurdular, devletler yıkıldı. Ama sabırla bugüne kadar geldiler. Sabırla çalışıp yardımlaşmalı, dik durmalıyız. Haksızlığa, adaletsizliğe karşı kavgaya ihtiyacımız var. Bir belediye başkanının görevi sadece su, kanal yapmak değil ülkeyi de düşünmektir. Geliştirerek, ayrıştırmadan kentimizi yöneteceğiz.”

Haberin Devamı

Birlik ve beraberlik

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da geçmişte yaşanan acılara değinerek dini, dili, ırkı ne olursa olsun farklıkları ayrıştırmadan birlik ve beraberlik içinde yaşanması gerektiğini söyledi. Etkinlikte Sivas Divrikliler Kültür Derneği Başkanı Ahmet Doğru, Alevi Dedesi Nesimi Dede ve Bornova Alevi Dernekleri Başkanı Veli Zengin de Muharrem Ayı’nın önemine dikkat çekti.

Başkanın narları

Yolcu Bilgiç, Kerem Tuna ve Baran Çelebi’nin türküleriyle renklenen aşure gününde konuşmaların ardından Alevi dedesinin dualarıyla aşure kazanının başına geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila birlikte aşure dağıttı. Gökdere Muhtarı Ataran Budak, aşure kazanındaki narların Başkan Kocaoğlu’nun köylerine dağıttığı nar fidanlarının meyveleri olduğunu söyledi.