Ege Bağış, fikir önderleriyle buluşacak

Bağış, fikir önderleriyle buluşacak

12.06.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

ESİAD’ın düzenleyeceği panelde, Türkiye-AB ilişkilerindeki güncel gelişmeler ve geleceğe ilişkin konular masaya yatırılacak

Bağış, fikir önderleriyle buluşacak

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nce (ESİAD) düzenlenen “AB’ye Katılım Müzakereleri: Bugün ve Yarın” başlıklı panele katılacak. Avrupa Parlamentosu emekli üyesi ve Türkiye-Avrupa Karma Parlamento Komisyonu eski eşbaşkanı Joost Lagendijk, gazeteci-yazar Andrew Finkel, ABGS Genel Sekreteri Volkan Bozkır, Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi, siyaset bilimci Prof. Dr. İlter Turan, CPS Genel Müdürü Tulu Gümüştekin de konuşacak.
15 Haziran’da, Swissotel Grand Efes’te gerçekleştirilecek organizasyonda, Ege’nin dokuz ilinden kamu ve özel kurum yöneticileriyle çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri de yer alacak. Türkiye-AB ilişkilerindeki güncel gelişmeler ve geleceğe ilişkin konular masaya yatırılacak. ESİAD Başkanı Sıtkı Şükürer, “Türkiye’nin AB üyeliği için yeni bir heyecana ve bunu oluşturacak çabalara ihtiyaç duyduğumuz bir dönemdeyiz. Toplantımızın bu yönde atılacak bir adım olmasını arzu ediyoruz” diye konuştu.