Ege BAKAN GÜNAY’DAN ESNAFA AVM DESTEĞİ

BAKAN GÜNAY’DAN ESNAFA AVM DESTEĞİ

05.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB)’ni ziyaret etti.

BAKAN GÜNAY’DAN  ESNAFA AVM DESTEĞİ

İESOB Başkanı Mutlu, ziyaret sırasında kentin birçok yerinde AVM’ler yapıldığını belirterek, “Yeni AVM projelerini görmek bizi üzüyor. Çünkü AVM’lerin bulunduğu yerlerde esnaf mahvoluyor. AVM’lere karşı değiliz ancak bunlarla ilgili bir düzenleme olmaması bizi rahatsız ediyor.” dedi. İzmir gündemini son günlerde Alsancak Limanı’nın içerisine yapılacak AVM ile ilgili tartışmanın meşgul ettiğini anlatan Mutlu, yolculara hitap edecek bir AVM’ye itirazı olmadıklarını belirtti.

Haberin Devamı


Turist hapsedilmemeli
Esnafın yakınmalarını çok ciddi şekilde değerlendirdiğini belirten Bakan Günay, “Ankara’da Saman Pazarı’nı, İstanbul’da Mısır Çarşısı’nı, İzmir’de Kemeraltı’nı unutursak, bir süre sonra çok sıradanlaşırız. Gelen Marsilya’ya mı geldi Mersin’e mi geldi Atina’ya mı İzmir’e mi geldi bunun farkına varmazsa kayboluruz. Alsancak Limanı içerisine yapılacak AVM’nin hangi çapta bir projeyi içerdiğini bilmiyorum ancak sizin duyarlıklarınız dikkate alınmalı. Liman Alsancak’la iç içe Kemeraltı’na on dakika uzaklıkta. Alsancak’a, Kemeraltı’na çıkacak olan ziyaretçi orada hapsedilmemeli” dedi.

ANEMON MÜZESİ’NİN PROTOKOLÜ İMZALANDI

Manisalı hayırsever işadamı ve Anemon Otelleri Onursal Başkanı İsmail Akçura tarafından, YSE Kavşağı’ndaki özel idare arsası üzerine yaptırılacak ‘Anemon Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi’nin protokolü imzalandı. Manisa’da birçok kazıya sporsorluk yaptıklarını belirten işadamı İsmail Akçura da ‘Anemon Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi’nin 20 ayda tamamlanacağını söyledi. Gaziantep, Akhisar, Milet ve Şanlıurfa’da yeni müzeler yapıldığını hatırlatan Günay, “Yeni müzelerle, son beş yılda, yurtdışında sergilenen dört bin tarihi eserimizi ülkemize getirtik. Eserlerimizi geri almaya devam edeceğiz. Çatalhöyük de UNESCO Kalıcı Miraslar Listesi’ne girdi. Efes ve Bergama‘nın da listeye alınması için çalışıyoruz” dedi. Bakan Günay, İsmail Akçura ve Vali Daşöz, ‘Anemon Arkeoloji ve Etnoğrafya Müzesi’nin protokolünü imzaladı.