Ege Bakan yardımcılığı hayal kırıklığı oldu

Bakan yardımcılığı hayal kırıklığı oldu

17.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yeni düzenleme ile oluşturulan kadro için beklenti içine giren Egeliler hüsrana uğradı. İzmirli Bakanlar bile atamalar sırasında tercihi farklı bölgelerden yaptı

Bakan yardımcılığı hayal kırıklığı oldu

Şimdiye kadar 13’ü belirlenen ve genel seçim yılı olan 2011 sonuna kadar kalan 8’inin de belirlenmesi beklenen bakan yardımcılıklarına iş dünyasının beklentilerinin aksine, eski milletvekilleri tercih edildi. Özellikle iki bakana sahip İzmir’de iş dünyası konu gündeme geldiğinde beklenti içine girmişti.

Hepsi yetkili
Türkiye’nin 12 Haziran 2011’deki genel seçimler sonrası tanıştığı “bakan yardımcıları”nın büyük çoğunluğu belirlenirken İzmir iş dünyası temsilcilerinden en az bir kişinin bu göreve getirilebileceği konuşulmuştu. Bakan ve müsteşarla birlikte bakanlıkların “icra kurulu” gibi çalışan, imza yetkisi olan, 9 bin 750 TL maaş alan bakan yardımcıları gündeme geldiği günden itibaren atananacak isimler de merak edilmişti. 2011 sonuna yaklaşıldığı günlerde toplam 21 bakanlıktan 8’i hariç bakan yardımcıları belirlendi. Bunların içinde Aile ve Sosyal Politikalar, Kalkınma, Sağlık, Adalet, Kültür ve Turizm, Milli Savunma, Milli Eğitim ile Tarım, Gıda ve Hayvancılık bakanlıkları sırasıyla eski dönem Ak Parti milletvekilleri Doç. Dr. Aşkın Asan, Mehmet Ceylan, Agah Kafkas, Veysi Kaynak, Abdurrahman Arıcı, Hasan Kemal Yardımcı, Orhan Erdem ve Kutbettin Arzu’yu bu görev için uygun gördü.

Eski vekiller tercih nedeni
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ise Ak Parti Trabzon aday adayı Muhammet Balta’yı bakan yardımcılığına getirirken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da aday Halil Etyemez’i göreve getirdi. Bili ve Teknoloji Bakanlığı’nın yardımcı tercihi Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ise Doç. Dr. Yusuf Tekin’den yana oldu.

Haberin Devamı

Gözler, atama yapmayanlarda

Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın seçim bölgesi olan ve bakan yardımcılığı gündeme geldiğinde kulislerin hareketlendiği İzmir’de, iş dünyası da ekonomi alanındaki bakanlıklara yeşil ışık yakmıştı. Bakan yardımcısı İzmirli bulunmazken, gözler seçim döneminde bakanlık görevini yürüten Habip Soluk’u yardımcılık koltuğuna getirmesi kesin gözüyle bakılan Ulaştırma Bakanlığı’na çevrildi. Yardımcı belirlemeyen Dışişleri, İçişleri, Maliye, Avrupa Birliği, Ekonomi, Enerji, Gümrük ve Ticaret ile Orman Bakanlığı’nın seçimini yapması bekleniyor.

Allianoi davası karara kaldı
Bergama’daki Allianoi Antik Kenti’nin üzerinin kumla kaplanarak, su tutulmasına izin veren, İzmir 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun kararının iptali istemiyle açılan dava, tamamlandı. 4. İdare Mahkemesi’nin kararını, 15 gün içinde taraflara bildireceği kaydedildi. İzmir 4. İdare Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, davacılardan Avukat Arif Ali Cangı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcileri katıldı. Dava, son duruşmayla sona ererken, kararın, taraflara tebliğ edileceği bildirildi.

Haberin Devamı

AK Parti’de kongre öncesi barış yemeği
AK Parti Konak İlçe Başkanlığı, konhgre öncesi ilçe delegeleri, meclis üyeleri ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı yemekli bir toplantı düzenledi. AK Parti Konak İlçe Başkanı Yaşar Ötnü, toplantıda yaptığı konuşmada, partinin kuruluşundan bu yana mahalle temsilciliğinden, başkan yardımcılığına, meclis üyeliğinden ilçe başkanlığına uzanan süreçte her kademede görev yaptığını söyledi.
İZMİR DHA