Ege Balçovalı gençler, Avrupa’da staj yapacak

Balçovalı gençler, Avrupa’da staj yapacak

04.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Balçova Belediyesi’nin hazırladığı eğitim programına katılan üniversite mezunu gençler, hiçbir masraf yapmadan Avrupa’daki uluslararası şirketlerde 45 gün süreyle staj yapacak.

Balçovalı gençler, Avrupa’da staj yapacak

Balçova Belediyesi’nin hazırladığı eğitim programına katılan üniversite mezunu gençler, hiçbir masraf yapmadan Avrupa’daki uluslararası şirketlerde 45 gün süreyle staj yapacak. Uluslararası Staj Merkezi projesiyle Avrupa Birliği Bakanlığı Ulusal Ajansı ERASMUS-Gençlik Programı K2 Stratejik Ortaklığı’ndan alınan 220 bin euro hibeyle başlatılan projede, üniversite mezunu gençler Belçika, Portekiz, İtalya veya Sırbistan’daki uluslararası şirketlerde hiçbir masraf yapmadan staj yapacak.
Balçova’da ikamet eden üniversite mezunu gençler arasında yapılan elemelerden sonra, programa katılmaya hak kazanan 35 genç, altı ay sürecek olan eğitimlerinin yarısını tamamladı. Balçova Belediyesi’nin proje ortağı olan Originn firmasında kodlama, yönetişim, halkla ilişkiler ve dijital tasarım gibi dersler alan gençler, altı ayın sonunda bir sınava katılacak. Bu sınavın sonunda başarılı olan gençlerden 25’i Belçika, Portekiz, İtalya veya Sırbistan’daki uluslararası şirketlerde staj yapacak. Diğer 10 genç ise Türkiye’deki firmalarda staj yapacak.

Haberin Devamı

‘Bekleyemezdik’

Sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’nın da ilk Uluslararası Staj Merkezi olma özelliğini taşıyan projede eğitim alan gençleri ziyaret eden Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, “İşsizlik var diye oturup bekleyemezdik. Buradaki eğitimle Avrupa’daki firmalarda barınma, ulaşım, yemek gibi masrafları olmadan rahatlıkla staj yapabilecekler. Orada hem mesleki alanda hem de dil alanında bir tecrübe edinecekler” diye konuştu.