Ege Bambaşka bir Bayraklı

Bambaşka bir Bayraklı

26.04.2018 - 01:38 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 100 dönüm alanda sürdürdüğü Bayraklı kıyı düzenleme çalışmalarında ikinci etap tamamlandı. Bayraklı’nın çehresini değiştiren proje, bugün Ezgi’nin Günlüğü grubunun konseriyle hizmete açılıyor

Bambaşka bir Bayraklı

İzmirlilerin denizle ilişkisini güçlendirmeyi hedefleyen ‘İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi’nde bir aşama daha tamamlandı. Bayraklı kıyılarında iki etap halinde gerçekleştirilen düzenlemeler tamamlandı. Bugün saat 18.30’da düzenlenecek olan törenle hizmete açılacak rekreasyon alanında, ayrıca ünlü müzik grubu Ezgi’nin Günlüğü de konser verecek.

Haberin Devamı

Kumsal yapıldı

Büyükşehir, kıyının bir tarafında kumsal düzenlemesi yaptı, diğer tarafında ise beton şezlong, gölgelik ve ahşap güneşlenme terasları oluşturdu. Ağaç yoğunluğu fazla olan yerlerde oturma birimleri, aydınlatmalar ve çocuklar için hamakların yer alacağı 2 piknik alanı yapıldı. Ağaç yoğunluğunun az olduğu bölgelerde ise çocuk oyun alanları ve farklı spor dallarına hizmet verecek 4 spor sahası inşa edildi.

Doğançay Festivali dopdolu

Bayraklı Belediyesi’nin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği ‘Doğançay gözleme-ayran festivali’ 28-29 Nisan günlerinde yapılacak. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ “İlgiden oldukça memnunuz. Bu yıl yine çok güzel bir program hazırladık” dedi.

Engelli Parkı

Haberin Devamı

Engelli çocukların da kullanabileceği şekilde tasarlanmış çocuk oyun alanı; engelli salıncağı, ipli tırmanma, denge halkası, dinamik bar ve zıpzıp oyun birimleri ile donatıldı. Kıyı projesi kapsamında kullanımına başlanmış olan kendini temizleyen taşınabilir ‘otomatik şehir tuvaleti’ yerleştirilen alanda, ayrıca 125 araç kapasiteli açık otopark da bulunuyor.