Ege ‘Barış olması için eşitlik sağlanmalı’

‘Barış olması için eşitlik sağlanmalı’

03.09.2020 - 00:01 | Son Güncellenme:

İzmir Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB), Ağustos ayı toplantısı internet üzerinden yapıldı. Ege Üniversitesi emekli öğretim üyesi ve 2008-2016 Dönem Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, “Biyolojik ritim-beslenme ilişkisi önemli midir?” adlı bir sunum yaptı. Toplantıda konuşan İKKB Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, kadın-erkek eşitliğinin sağlanmasının ardından dünyaya barışın geleceğini söyledi.

‘Barış olması için eşitlik sağlanmalı’

Açılış konuşmasını yapan İKKB Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, 30 Ağustos’un Türk tarihinde çok önemli bir yer tuttuğunu vurguladı, “Kurtuluş Savaşımızı kazanırken kadınlarımız pek çok konuda önderlik etmiştir ve zafere ulaşmamızda büyük paylarıı vardır. Çocukları, evleri ve tarlalarıyla meşgul olan kadınlar, cephedeki askerlerimize destek sağladı. Kara Fatma’nın, teğmen olarak 300 kişilik müfrezeye komuta ettiğini biliyoruz. Tayyar Rahmiye, Binbaşı Ayşe, Kılavuz Hatice, Nezahat Onbaşı, Halide Edip Adıvar gibi isimleri gençlerimize anlatmalıyız” dedi.

Kadınların dünyanın yüzde 50’sini oluşturduğunu kaydeden Serter, “Kadınların emeklerinin hiçe sayıldığı bir dünyada, demokrasiden bahsedilmez” vurgusunu yaptı.