Ege Başarıları taçlandı!

Başarıları taçlandı!

27.02.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Muğla Büyükşehir, İnsani Gelişme Vakfı’nın 30 büyükşehir araştırmasında İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra ilk sırada yer aldı. Çevre, Enerji ve Eğitim dallarında ödül aldı

Başarıları taçlandı

İnsani Gelişme Vakfı’nın 30 Büyükşehir değerlendirmesinde Muğla Büyükşehir Belediyesi, ‘Sürdürülebilir Çevre ve Enerji’de ikinci, ‘Nitelikli Eğitim’ dalında üçüncü oldu. Araştırma kapsamında, 30 Büyükşehir; Yönetişim ve Saydamlık, Sosyal Yaşam, Eşitsizliklerle Mücadele, Sürdürülebilir Çevre ve Enerji, Nitelikli Eğitim, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Sağlıklı Yaşam, Ulaşım ve Erişilebilirlik, Sürdürülebilir Ekonomi olmak üzere 9 kategoride değerlendirmeye tabi tutuldu.
30 Büyükşehir’e, 21 farklı senaryo üzerinden gizli vatandaş çalışması yapıldı ve belediyenin farklı birimleri 4 bin 56 defa arandı. Tüm bu aşamalardan sonra İstanbul, Ankara, İzmir gibi metropollerin ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi ilk sırada yer aldı. Ayrıca Muğla Büyükşehir Belediyesi Sürdürülebilir Çevre ve Enerji’de ikinci, Nitelikli Eğitim dalında da üçüncü sırada yer aldı.
‘Bizim için onurdur’
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, İnsani Gelişme Ödülleri Büyükşehirler’de, Muğla’nın İstanbul, Ankara, İzmir gibi metropollerin hemen ardından gelmesinin kendileri için gurur verici olduğunu söyledi ve bu tür değerlendirmelerin belediyelerin artı ve eksilerini görmesi açısından olumlu olduğunu belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti. Başkan Gürün, “Genişletilmiş raporu da heyecanla bekliyorum. Muğla özelinde turizm kenti olarak bilinsek de yüzde 51 nüfusumuz kırsalda yaşıyor. Sloganımız ‘Kırsalda üretelim, kıyısalda tüketelim’. Kırsalın kalkınmasıyla toplu, eşit bir kalkınmadan bahsedebiliriz” dedi.