Ege Başbakan’dan Kınık halkına İZBAN müjdesi

Başbakan’dan Kınık halkına İZBAN müjdesi

26.03.2017 - 05:38 | Son Güncellenme:

İZBAN’ı Bergama’dan sonra Kınık’a kadar götürecek 15 km’lik güzergahın proje çalışması başlatıldı. Yıldırım’ın talimatıyla eklenen yeni hedef için 160 milyon ek kaynak ayrılacak

Başbakan’dan Kınık halkına İZBAN müjdesi

İzmir’de şehiriçi demiryolu ulaşım ağı İZBAN; Kuzey’de Bergama’ya, Güney’de ise Selçuk’a kadar uzuyordu. Şimdilik Aliağa ve Torbalı arasında çalışan trenler, Bakırçay Havzası için büyük öneme sahip yeni ihale ile Kınık’a kadar uzayacak. Ege’de Sonsöz’ün haberine göre, Aliağa’dan Bergama’ya 50 kilometrelik güzergaha firmalardan teklifler alınmıştı. Böylece, hattın Kınık’a uzatılması konusu da netleşmiş oldu. TCDD Genel Müdürlüğü, Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir ziyaretinde müjdesini verdiği yeni güzergahı, Bergama’dan Kınık’a uzatmak için proje hazırlıklarına başladı.

Haberin Devamı

Toplam 800 milyon

Toplam 800 milyon liraya mal olacak olan Aliağa-Bergama arasındaki İZBAN hattı, Kuzey’deki ilçeleri kent merkezi ile bağlayacak. Bergama’dan Kınık’a kadar gidecek olan 15 kilometrelik yeni yol için ise, 160 milyon lira ek ödenek ayrılacak. TCDD, Aliağa-Bergama arasındaki hattı yapacak olan şirkete, yüzde 20 iş artışı imkanı sağlayarak, Kınık güzergahını da yaptırmayı planlıyor.

Şimdilik son ihalenin içine iş artışı yöntemiyle girmesi beklenen yeni yol, iki yılda tamamlanacak.

Başkan Doğruer’den teşekkür

KINIK Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, TCDD. 3 Bölge Müdürü Selim Koçbay’ı ziyaret etti. Bergama-Kınık arasında yapılacak olan yeni hattın güzergahı, geçiş noktaları ve durakları gibi konular konuşuldu. TCDD’de bu konuda hummalı çalışmanın sürdüğü belirtilirken, genel müdürlüğün konuyu yakından takip ettiği bilgisi de başkana verildi. Belediye Başkanı Doğruer, çalışmaları nedeniyle TCDD yetkililerine teşekkür etti.