Ege Başkan Çakın’dan proje yağmuru

Başkan Çakın’dan proje yağmuru

29.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, Uşak Belediyesi Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (USMEK) bünyesindeki eğitimcilerle ve kursiyerlerle buluştu.

Başkan Çakın’dan proje yağmuru

 Başkan Çakın, kurslar sayesinde özellikle kadınların daha sosyal bir yaşama kavuştuğunu, aldıkları eğitimlerle üretim yaparak hane ekonomisine katkı sağladıklarını kaydetti. Çakın, düzenlenen toplantıda yakın zamanda hayata geçirilecek birçok proje için de müjdeler verdi.
‘Aileler öncelikli’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ödül alan Genç Kuşak Topluluğu’nun benzeri bir çalışmayı Kadın Koordinasyon Merkezi ile yapmayı hedeflediklerini paylaşan Başkan Çakın, “Bir de kooperatif kuruyoruz. Şehrimizin en gözde yerlerinde oluşturacağımız satış noktalarında, kadınlarımızın ürettiği ürünleri satabilecek. Öte yandan özel gereksinim duyan bireylere yönelik bir merkez yapıyoruz. Aileler çocuklarını güvenle emanet edebilecek, anneler kısa bir mola verecek. Yapımı başlayan Çocuk Kent projemizle de 100 bin metrekarenin üzerindeki bir rekreasyon alanı kazandıracağız. Tüm bölgelerimize eğitim ve yaşam merkezleri kazandırmak için çalışmalar sürüyor” dedi. Diğer projeler hakında da bilgi veren Başkan Çakın, şöyle devam etti:
“Uşak geri dönüşüm konusunda marka bir il olma potansiyeline sahip. Sıfır atık kutuları ve merkezleriyle şehrimizin dört bir yanında bu alan üzerine yoğunlaşıyoruz, çok özel yatırımlar yapılıyor. Zübeyde Hanım Caddesi’nden Festiva’nın olduğu bölge, Çarşamba Pazarı, Ayakkabıcılar Çarşısı ve eski garajın olduğu alan, yenilenen imar planları ile her gün büyüyen şehrimizin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yeni yaşam alanlarına kavuşacak. Özelikkle bölge esnafını çok memnun edeceğiz.”